Sisäilmastotutkimuksen huiput elokuussa Suomeen

Espoossa ensi elokuussa järjestettävä Healthy Buildings ­konferenssi on herättänyt suurta kiinnostusta kansainvälisten sisäilmastotutkijoiden parissa. Hyväksyttyjen esitelmien ja ennakkoilmoittautumisten perusteella tapahtumaan odotetaan 800 - 1 000 osallistujaa.

Konferenssiin hyväksytyt esitelmät on jaettu neljän pääteeman alle 32 tekniseen istuntoon. Pääteemat ovat: Altistuminen, terveys ja viihtyisyys, kuntotutkimukset; LVI-järjestelmien suunnittelu ja käyttö; Mikrobit, kosteus ja rakennusfysiikka; Materiaalit, suunnittelu ja rakentaminen.

Suomalainen tutkimus ja kehitys on vahvasti esillä konferenssissa, hyväksytyistä esitelmistä 128 tulee Suomesta. Kaiken kaikkiaan 36 maata on edustettuina. Toiseksi eniten esitelmiä tulee Yhdysvalloista Ruotsin, Saksan, Italian ja Japanin seuratessa kannoilla.

Tapahtumaa aikana järjestetään yli 30 workshoppia. Tavoitteena on muokata konferenssin tieteellistä antia käytännön rakentamista, kiinteistönpitoa ja terveyshuoltoa palvelevaan muotoon. Työryhmien teemoina ovat mm. sisäilmasto ja tuottavuus, homevaurioiden torjunta kylmän ilmanalan rakentamisessa, terveellisen rakennuksen suunnittelukriteerit, rakennuksen terveellisyyden todentaminen, tupakansavulle altistumisen estäminen, ilmanvaihtostandardien kehittämistarpeet ja koulujen terveellinen sisäilmasto.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja