Mainos

Siperian pahin pakkaspiiska väistää Suomen täpärästi – kylmyys jatkuu silti ja idästä on luvassa lunta

Siperiassa on tammi-helmikuussa kärvistelty ennätyspakkaslukemissa. Viime viikonloppuna Moskovassa ainakin yksi ihminen sai surmansa ja useita loukkaantui, kun kaupungissa satoi ennätysmäärä lunta. Suomessa mitattiin viikonloppuna tämän talven pakkasennätykset, mutta paljon rummutettu Siperian kylmyys ei tämänhetkisten tietojen mukaan yletä täyttä piiskaansa Suomeen saakka. 

Pohjoisessa mitattiin viikonloppuna hyytäviä pakkaslukemia. Elohopea laski alle 30 asteen Rovaniemelläkin. Kuluvan talven pakkasennätys mitattiin eilen Utsjoella, missä pakkasta oli 36,9 astetta. 

– Vielä tänään, varsinkin Lapin osalta, on luvassa kireitä pakkasia, Forecan päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen kertoo.

Moskovaa piiskannut lumipyry ajautui kaupunkiin Lahtisen mukaan itäisestä Euroopasta. Esimerkiksi Bulgariassa lumi on aiheuttanut Svilengradin kaupungissa kaaosta viime viikkoina. 

– Itäisessä Euroopassa on tullut suuria sademääriä viikonloppuna. Niitä on sitten ajautunut Moskovaan. Eivät näyttäisi tulevan Suomeen kuitenkaan, Lahtinen kuvaa vallitsevaa säätilannetta. 

Tänään lumentulo taukoaa, mutta huomenna tiistaina lumisade jälleen yltyy. Sade on kestoltaan pitkäjaksoista. 

– Sateet tulevat idästäpäin. Erityisesti maan etelä- ja keskiosan yli liikkuu lumisateita. Lunta voi kertyä jopa paikoitellen 5-10 senttimetriä. 

– Enimmäkseen ne ovat aika heikkoja sateita. Keskiviikkona myös sitten tällaisia vähäisiä sateita tulee suuressa osassa maata. Tällä hetkellä ei näyttäisi mitään suuria lumikertymiä kertyvän lähipäivien aikana Suomeen. 

Vaikka piiskan iskuista ei voi puhua, niin Siperian kylmyydeksi tituleerattu pakkanen pitää Suomea otteessaan. 

Lahtisen mukaan pakkanen heikentyy loppuviikkoa kohden. Lauhtumisesta huolimatta lämpötila pysyy suuressa osassa pakkasen puolella.

Katso tästä 102 paikkakunnan viiden päivän ennuste:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.