Sipe Santapukin unelma toteutui – historiallinen talo kohoaa Heinolaan

Apulannan rumpalina tunnettu Sipe Santapukki rakennuttaa kotiseudulleen Heinolaan historiallisesti merkittävän rakennuksen. Santapukin talo on ainoa kuuluisan Wrightin arkkitehtisuvun Eurooppaan suunnittelema rakennus.

Sipe Santapukin elämänmittainen haave on ollut asua Wrightin piirtämässä talossa. Santapukki sai kuuluisan amerikkalaisen arkkitehdin Eric Lloyd Wrightin kiinnostumaan taloprojektista, ja pitkän prosessin päätteeksi Wrightin suunnittelema Santaranta on alkanut nousta järvenrannalle Heinolaan.

– Arkkitehtuuri on kaikkien taiteiden äiti. Luonnollisestikin halusin, että tuleva kotini on myös ideologisesti harmoniassa kauneudentajuni kanssa. Eric Lloyd Wright on orgaanisen arkkitehtuurin mestari ja idolini. On todella hienoa, että hän innostui suunnittelemaan taloni Heinolaan, Santapukki hehkuttaa.

Eric Lloyd Wright inspiroitui Heinolasta

Ericin isoisä Frank Lloyd Wright (1867-1959) oli yksi maailman merkittävimmistä arkkitehdeistä. Guggenheimin museo New Yorkissa on yksi hänen kuuluisimmista töistään.

Frankin poika ja pojanpoika, nyt jo 80-vuotias Eric Lloyd Wright jatkoivat samaa uraa. Nuorempi polvi on vienyt tyyliä yhä vihreämpään suuntaan ja Eric Lloyd Wright onkin kuuluisa juuri orgaanisen arkkitehtuurin tyylisuunnan edustajana.

Santapukki kutsui Eric Lloyd Wrightin Suomeen vierailulle ennen projektin alkua. Amerikkalainen kunniavieras innostui asiasta ja suostui suunnittelemaan rocktähdelle historiallisen talon.

MTV3

Kuvat: Lehtikuva ja Kotitieto

Lue myös:

    Uusimmat