Mainos

Sinutkin voi tunnistaa korvan perusteella! 7 erikoista tapaa, jotka tekevät jokaisesta ihmisestä ainutlaatuisen

Sormenjälkesi eroavat kaikkien muiden vastaavista – ja senhän sinä jo tiesitkin. Mutta entä korvasi? BBC listasi seitsemän tapaa, joilla jokainen on uniikki.

1. Korvat

Korvan uurteet ja nypyt ovat jokaisella ihmisellä ainutlaatuisia. Tutkijoiden mukaan tietokone voi tarkasti erottaa kaksi korvaa toisistaan. Ihmisen voi tunnistaa korvan perusteella jopa sumeasta kuvasta yli 99 prosentin tarkkuudella.

Korvan mittasuhteet pysyvät samana, vaikka ihminen kasvaisi. Tämän lisäksi eri korvat kuulevat eri tavoilla: kuunnellessaan maailmaa korva tuottaa samalla itse mikroskooppisen pientä ääntä, joka on jokaisella ihmisellä erilainen.

2. Kehon aromi

Jokaisella ihmisellä on oma, ainutlaatuinen tuoksunsa. Ihminen jättää liikkuessaan jälkeensä 44 eri yhdistettä, ja hänet voi tunnistaa niistä. Etsijäkoira seuraa tätä samaa hajujälkeä.

Espanjalaisyritys Ilía Sistemas on kehittänyt tekniikan, jolla yksilön voi erottaa ihmisryhmän keskeltä kehon tuoksun perusteella jopa 85 prosentin tarkkuudella. Samantapaista laitetta on testattu Japanissa.

3. Kävelytyyli

Jokainen ihminen kävelee juuri omalla tyylillään. Kävelemiseen liittyy jokaisella yksilöllä erilaisia heilahduksia ja pomppuja, joita muilla ei ole. Erot johtuvat luuston rakenteesta, lihaksista ja eroista tasapainoaistissa.

Kävelytyylien eroja on vaikeaa erottaa ihmissilmällä, mutta kone voi tunnistaa ihmisen kävelyn perusteella. Vielä helpommin liike-erot huomaa ihmisen juostessa.

4. Takapuoli

Japanilaistutkijat väittävät voivansa tunnistaa ihmisen vain takamuksen perusteella. Tutkijat kehittivät laitteen, jonka päälle istutaan; laite tunnistaa takamuksen painopisteet ja sen, paljonko kankut koskettavat tuolia.

5. Pääkallo

Laita sormet korviisi ja aseta kyynärpääsi pöytää vasten. Kuuletko matalaa huminaa? Se on pääkallosi, joka johtaa äänen värähtelyjä ympäristöstä korvaasi. Pään koko, sitä ympäröivät kudokset ja sen ontot aukot johtavat siihen, että jokainen kallo värisee hieman eri tavalla.

Tutkijoiden mukaan ihminen on mahdollista tunnistaa 97 prosentin tarkkuudella, jos hänelle soitetaan valkoista kohinaa ja samalla tarkkaillaan, miten hänen päänsä värähtelee.

6. Sormien kynnet

Kynnen pinnassa on useita uurteita ja erilaisia kuvoita, jotka ovat yksilöllisiä. Oikeassa valossa kynnen pinnan kuviointi näkyy, ja tutkivat ovat onnistuneet näkemään kuvioinnin jopa kynsilakan alta. Kuviointi kuitenkin muuttuu kynnen kasvaessa!

Iho kynnen alla ei kuitenkaan muutu, ja siitä löytyy uurteita, jotka säilyvät samanlaisina ihmisen koko eliniän.

7. Nenän ihohuokoset

Olivatpa ihohuokoset sitten suuria tai pieniä, niitä on jokaisen nenässä – ja ne ovat ainutlaatuisia!

Kiinalaisen tutkimuksen mukaan huokosten jakautuminen nenänpinnalle pysyy samanlaisena läpi koko ihmisen elämän. Tutkijoiden mukaan heidän laitteensa tunnistaa ihmisiä nenän ihohuokosten perusteella jopa 88 prosentin tarkkuudella.

Lähde: Bbc.com

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.