Cocktailpalojen muoto voi olla pelkistetysti neliöitä eli leikkaa taikinalevy vain ruudukoksi. Voit myös ottaa taikinalevystä piparimuoteilla erimuotoisia paloja.
30-40 kpl
1 pkt Myllyn Paras Lehti-, Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
munaa voiteluun
unikon, fenkolin tms. siemeniä koristeeksi
Valkoinen täyte (20 kpl):
100 g feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
100 g valkosipulituorejuustoa
3-4 puristettua valkosipulinkynttä
Sininen täyte (20 kpl):
100 g sinihomejuustomurua
50 g ranskankermaa
50 g mustia oliiveja
50 g mustikoita
½-1 tl mustapippurirouhetta
Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä tähtiä ja kuita.
Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon tai fenkolin siemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
