Sinivalkoiset cocktailpalat

Cocktailpalojen muoto voi olla pelkistetysti neliöitä eli leikkaa taikinalevy vain ruudukoksi. Voit myös ottaa taikinalevystä piparimuoteilla erimuotoisia paloja.

30-40 kpl

1 pkt Myllyn Paras Lehti-, Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
munaa voiteluun
unikon, fenkolin tms. siemeniä koristeeksi

Valkoinen täyte (20 kpl):
100 g feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
100 g valkosipulituorejuustoa
3-4 puristettua valkosipulinkynttä

Sininen täyte (20 kpl):
100 g sinihomejuustomurua
50 g ranskankermaa
50 g mustia oliiveja
50 g mustikoita
½-1 tl mustapippurirouhetta

Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä tähtiä ja kuita.

Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon tai fenkolin siemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Täytteen värit on valittu sinivalkoisiksi. Voit täyttää puolet paloista sinihomejuustolla ja puolet fetajuustolla. Sekoita molemmat täytteet omissa kipoissaan tahnaksi. Halkaise jäähtyneet kuviot terävällä veitsellä ja laita väliin 1-2 teelusikallista täytettä.

VINKKI: Jos teet suuremman määrän ja haluat oikein kauniita cocktailpaloja, hienonna täyte hyvin tahnamaiseksi ja pursota se varovasti paloihin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat