Silmät kostuttava näky: traagisesti kuolleen tähtiurheilijan kanssa ystävystynyt papukaija löysi uuden harjoituskumppanin – "Hän on ollut olkapäilläni useiden kilometrien ajan"

Papukaija Frankje on tuttu näky Filottranossa, Italian saappaan keskiosassa sijaitsevassa Anconan maakunnassa.

Pyöräilymaailmalle Frankje tuli tunnetuksi vuoden 2011 Italian ympäriajon voittaneen huippupolkijan Michele Scarponin harjoituspartnerina. Filottranossa asunut Scarponi sai usein pyörälenkilleen mieluisan seuralaisen, kun Frankje lennähti liitelemään hänen vierelleen ja otti ajoittain leposijaa hänen olkapäiltään.

Myös Scarponin lesken ja perheen kaksosten kerrotaan olevan tuttavallisissa väleissä papukaijan kanssa.

Frankje menetti harjoituskumppaninsa keväällä 2017, kun 37-vuotias Scarponi ja pakettiautoa kuljettanut henkilö törmäsivät kohtalokkaasti tienristeyksessä Filottranossa.

Astana-tallia edustanut Scarponi kuoli kolarissa saamiinsa vammoihin. Hänet saatettiin haudan lepoon pyöräilypuvussaan 25. huhtikuuta 2017. 

Scarponin järkyttävää onnettomuutta surtiin Filottranon paikallisella jalkapallostadionilla noin 5 000 osanottajan voimin. Myös lukuisissa pyöräilykilpailuissa järjestettiin tribuutteja suositulle italialaiselle, ja maanmies Vincenzo Nibali omisti voittonsa Kroatian ympäriajossa joukosta puuttuneelle ystävälleen.

Kun kukat ja muistoesineet valtasivat Scarponin onnettomuuspaikan Filottranossa, papukaija Frankje kuvattiin istumassa liikennemerkin päällä. Aivan kuin se olisi surrut edesmennyttä ystäväänsä.

– Jos Michelestä on tullut enkeli, joka kaitsee pyöräilijöitä, papukaijaa voi pitää hänen symbolinaan, La Gazzetta dello Sport tunteili.

Nyt italialaislehti kertoo, että Scarponin siivekäs ystävä on löytänyt uuden harjoituskumppanin.

Hiljattain Filottranoon vaimonsa kanssa muuttanut Vincenzo Nibalin 27-vuotias pikkuveli Antonio Nibali, kilpapyöräilijä hänkin, on saanut Frankjesta sparraajan harjoituksiinsa.

Pyöräilytalli Trek-Segafredoa edustavasta Antonio Nibalista julkaistiin sosiaalisessa mediassa video, jossa Frankje istuu tyytyväisenä hänen kyydissään täydessä harjoitusvauhdissa.

– Hän on ollut olkapäilläni useiden kilometrien ajan. Olin aluksi hieman peloissani, mutta Franky on tottunut pyöräilijöihin. Useat ottavat kuvia hänen kanssaan, Nibali kertoo La Gazzettalle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja