Silmämeikki silmien värin mukaan

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa vinkkejä silmien meikkaamiseen ja nenän kaventamiseen.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Ruskeiden silmien meikit

Hei, minulla on tumman ruskeat silmät mikä luomiväri sopisi erityisesti silmilleni, Käytän kajalia miten voisin laittaa sitä niin että se suurentaisi entisestään silmiäni. Ruskea- vai musta kajaali? :D

Riian vastaus:

Moikka. Ruskeille silmille sopii esimerkiksi liilan ja luumun sävyt, roosa, pronssi ja kupari sekä kulta. Testaa Nivean Creative Eyes Pure Diamond luomivärin sävyä 480 Prismatic Purples. Rajaukseksi suosittelen mustaa Eye Line & Design kajalkynää. Laita rajaus yläluomelle aivan ripsien rajaan niin, että se on ulkonurkasta hieman leveämpi ja kapenee silmän sisänurkkaan. Näin silmäsi näyttävät suuremmilta ja rajaus korostaa silmiäsi.

Silmät suuremmiksi

Moi. Miten saan silmäni meikattua suuremmiksi ilman, että minun täytyy ruveta sähläämään kaikenmaailman luomiväreillä sun muilla ? En tahtoisi meikata hirveästi.

Riian vastaus:

Vaalea väri suurentaa, tumma pienentää. Levitä siis yksi vaalea luomiväri sävy koko liikkuvalle luomelle ja häivytä kohti kulmakarvaa. Tämä on helpoin tapa saada silmät näyttämään suuremmilta.

Harmaasilmäisen meikit

Moi! Mulla on pienet harmaan siniset silmät. Millainen meikki sopisi niihin? Ja mitä värejä mun kannattaisi käyttää ? Voisitko kenties lähettää kuvan hyvästä silmämeikistä, joka sopii minulle? :)

Riian vastaus:

Hei! Valitettavasti en pysty lähettämään kuvia meikistä tänne sivuille. Siniharmaille silmille sopivat erinomaisesti vaalean roosat vivahteet, luumu ja ruskean sävyt. Levitä vaalea luomiväri koko liikkuvalle luomelle ja häivytä utuiseksi. Tee rajauksesta kissamainen ja pidennä sen linjaa silmän ulkonurkasta. Näin saat silmäsi näyttämän suuremmilta.

Lisäilmettä silmiin

Moi! Mulla on punaiset hiukset ja vihreät silmät, ja usein meikkaan silmäni vain rajaamalla ne mustalla eyelinerillä. Mietin tässä, että minkä värinen luomiväri minulle sopisi, kun alkaa tuo pelkkä ripsari ja eyeliner käydä tylsäksi.

Riian vastaus:

Testaa Nivean Creative Eyes Mono luomivärin sävya Savanna 08. Suklaanruskea silmämeikki tuo silmiesi vihreyden kivasti esille. Levitä ripsien tyveen eyeliner ja rajaa silmät ulkonurkasta leveämmin ja pidennä rajauksen linjaa silmän ulkonurkasta kissamaiseksi halutessasi intensiivisemmän lookin. Viimeistele reilulla kerroksella mascaraa ja upea silmämeikki on valmis.

Ripsiväriongelma

Olen kyllästynyt yli kaiken siihen, että alaripsarit leviää aina ikävästi päivän mittaan! Ne eivät koskaan pysy ripsissä! Käytän vedenkestäviä ripsareita sen toivossa, että jospa ne pysyisi paremmin. Minulla ei ole rasvaista ihoa silmien ympärillä, eli siitä se ei ainakaan voi johtua. Ole kiltti ja auta!! Ja yksi pulma vielä; Minkälainen silmämeikki sopisi hyvin pienille ja sinisille silmille? Haluaisin saada niihin enemmän näyttävyyttä.

Riian vastaus:

Koska kerrot silmiesi olevan pienet, unohda alaripsistä ripsiväri kokonaan. Se pienentää silmiä ja saa helposti silmänaluset näyttämään tummemmilta kuin ne ovatkaan. Syy ripsivärin leviämiseen voi olla myös liian vanha maskara. Jos ripsari on kuivunut, se rapisee ja leviää helposti alaluomelle päivän mittaan. Sinisiä silmiä korostavat liilan ja ruskean eri vivahteet, joten kokeile silmämeikkiisi sellaisia sävyjä.

Pisamat pois

Heippa! Hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle. Kysymykseni: olen vajaa 20-vuotias ja minulla on koko ikäni ollut pisamia naamassani (koko naama on niitä täynnä), muutamat pisamapisteet eivät haittaisi poskissa, mutta niitä on joka puolella, ja paljon. Minulle on pienempänä sanottu, että pisamat lähtenevät vanhetessa, ja tietenkin olen uskonut äitiä! Nyt kyllä tuntuu, että äiti on ollut väärässä, sillä tuntuu, että pisamia on tullut entistä enemmän. Totta puhuen en tykkää pisamistani, johtuen ehkä hieman siitä että minua on kiusattu niiden vuoksi.

Kysynkin sinulta, että onko mitään keinoa poistaa pisamia? Olen joskus kuullut, että leikkauksella saisi, mutta en ole niin rikas/tyhmä että menisin kauneusleikkaukseen sen vuoksi, että pisamat lähtisivät. Yläasteella käytin meikkivoidetta, minkä kuvittelin peittävän pisamat, mutta niin ei käynyt. Tällä hetkellä en meikkaa lainkaan, sillä aika ja raha ei tunnu riittävän siihen ja meikkauskokemusta ei ole, joten toivon että tietäisit hieman minua enemmän ja neuvoisit asiani kanssa. Kaikkia pisamia en halua pois sillä minulla punaiset (kuparin) väriset hiukset, ja pisamat ehkä kuuluvat hieman persoonallisuuteen, mutta olisi niitä kiva saada vähemmän. Kiitos!

Riian vastaus:

Hei pisamainen tyttö! Valitettavasti pisamat ovat lähes mahdoton peittää kokonaan, kuten olet itsekin huomannut. Peittävä meikkivoide häivyttää niitä jonkin verran, mutta usein paksu pohja saa vaan ihon näyttämään tunkkaiselta, joten en suosittele sinulle sitä keinoa. Ota pisamat persoonaasi tukevana asiana ja opettele pitämään niistä! Pisamat tekevät ihosta raikkaan ja hehkuvan. Pisamainen iho on kaunis ja hyväkuntoinen. Korosta meikissä silmiäsi oranssilla, kuparilla ja kullalla ja meikkaa ihosi kevyesti. Ihanaa talven jatkoa sinulle!

Nenän kaventaminen meikein

Saako leveää nenää kavennettua meikillä ja jos, niin miten se tulisi tehdä?

Riian vastaus:

Voit kaventaa nenää tummemmalla meikkivoiteella tai puuterimaisella varjostusvärillä. Värin tulee olla mattapintainen. Levitä tummaa väriä nenän sivuille ja vaaleaa puuteria nenän keskiosaan. Häivytä huolellisesti niin, ettei tumma väri näy liikaa.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat