Silakkapihvit

  • 400 g silakkafileitä tai 600 g kokonaisia silakoita
  • 100 g purjoa
  • 1 pnt tilliä
  • ruohosipulia
  • 4 salottisipulia
  • suolaa
  • voita
  • pippuria
  • muskottipähkinää
  • ruisjauhoja

Kuori ja pilko sipulit ja hauduta nokareessa voissa pehmeäksi.

Lisää tilli, ruohosipuli ja purjo. Kuumenna nopeasti ja sekoita.

Tarkista maku.

Asettele saman kokoiset fileet vierekkäin, mausta suolalla ja pippurilla. Laita vasemmanpuoleisen fileen päälle täyte.

Aseta toinen puolisko täytetyn fileen päälle.

Pyöräytä fileet ruisjauhoissa ja paista kirkastetussa voissa kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Krossattua perunaa

  • 2-4 jauhoista perunaa (rosamunda)
  • 50-100 g raastettua parmesaania
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl kapriksia hienonnettuina
  • 2 rkl oliiveja hienonnettuina (kivet poistettuina)
  • 1 porkkana kuutioituna
  • ruohosipulia
  • 1 sitruunan kuori ja mehu

Keitä perunat ja "krossaa" esim. pallosiivilällä.

Lisää freesatut porkkanat ja muut ainekset joukkoon.

Tarkista maku ja tarjoile.

Salotti-oliiviöljykastike

  • 4 salottisipulia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • suolaa
  • tomaattia
  • 1/2 dl valkoviiniä

Hauduta hienonnettua sipulia miedolla lämmöllä öljyssä n 15 min, kunnes ne alkavat pehmentyä.

Lisää loput ainekset ja sekoita.

Tarjoile.

Karamellisoidut punajuuret

  • 4 kpl punajuuria, raakoja
  • vettä
  • suolaa
  • pippuria
  • rakuunaa
  • vadelmaviinietikkaa
  • voita
  • sokeria

Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoihin.

Kiehauta vesi ja mausta suolalla.

Keitä punajuuria kunnes ne ovat puolikypsiä ja kaada vesi pois. Lisää voi, sokeri ja yrtit.

Glaseeraa ja tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat