Sijoittaja: Peliala ylikuumentunut - viisas raha suuntaa muualle

Pelialaan sijoittaminen ei ole enää välttämättä viisasta, arvioi asiantuntija.

Kasvuyrityksiin sijoittamiseen keskittyvän Finnish Business Angels -verkoston puheenjohtaja Riku Asikainen sanoi MTV:n Huomenta Suomessa, että jos sijoittaja ole jo rahoittamassa pelialaa, hän on myöhässä.

- Pelialan markkina on erittäin kuuma ja sanoisin, että viisas raha katsoo jo seuraavaa nousevaa aluetta. Sijoittajan näkökulmasta näyttää siltä, että hinnat, joita pyydetään, ovat jo todella korkeita.

Asikaisen mukaan pelimarkkinoille on muodostunut jo kupla.

-  #Slush13-tapahtumaan tulee Venäjän varapääministeri,  Suomen pääministeri ja Viron presidentti. Kun julkinen valta on noin voimakkaasti mukana, niin varmasti on kuplaa.

Asikaisen mukaan hän on yhä kiinnostunut pelialasta, mutta ei lähde hankkeisiin, johon hän ei voi tuoda omaa osaamistaan.

Tiimi tekee yrityksestä kiinnostavan

Yleensä Asiakaisen sijoituspäätökseen vaikuttaa se, että yrityksessä on erityinen tiimi.

- Kriteerit liittyvät tiimiin, siihen että siinä on jotain ainutlaatuista osaamista. Jotain erittäin hyvää siinä pitää olla. Jonkun niistä ihmisistä pitää olla jossain asiassa maailman paras. Jos yrityksessä osataan kaikkea vähäsen, siitä ei tule kovin paljon.

Keskimäärin Asikaisen sijoitukset kestävät yhdeksän vuotta. Toiminta ei siten perustu nopean tuoton hakemiseen.

Startup-yrityksille sekä asemansa vakiinnuttaneille kasvuyrityksille tarkoitettu #Slush13 -tapahtuma alkaa tänään Helsingin Kaapelitehtaalla. MTV Uutisten sivuilta voit seurata suoria nettilähetyksiä tapahtuman neljältä eri lavalta.


MTV on Slush-tapahtuman yhteistyökumppani Tosielämän diili -juttusarjalla. Katso sarjan yritysesittelyt.

Lue myös:

    Uusimmat