Siivoaisitko kotisi leivällä ja ketsupilla? Lue erikoiset niksit

Omasta keittiön kaapista saattaa hyvinkin löytyä välineet lian poistamiseen erilaisista tavaroista. Hyödynnä realsimple.comin neuvot, kun seuraavan kerran alat puunaamaan.

Vaalea leipä

Voit puhdistaa öljyvärimaalauksen pölystä ja pinttyneestä liasta, kun painelet sitä hellästi vaalealla leipäviipaleella.

Ketsuppi

Ketsuppi sopii tummentumien poistamiseen kuparisista ja messinkisistä keittiötavaroista. Purista ketsuppia tekstiililiinaan ja hiero sitä kattiloihin ja pannuihin. Kuparisen värin pitäisi palautua niihin muutamassa minuutissa. Huuhtele astiat lopuksi lämpimällä vedellä ja kuivaa pyyhkeellä.

Kaurahiutaleet

Kaurahiutaleilla saa erittäin likaiset kädet puhtaiksi. Tee hiutaleista ja vedestä paksua "taikinaa" ja huuhtele sitten kädet kunnolla.

Riisi

Riisillä voi puhdistaa maljakon tai ohutkaulaisen pullon. Täytä ensin kolme neljäsosaa astiasta lämpimällä vedellä ja lisää sitten sekaan ruokalusikallinen raakaa riisiä. Laita käsi pullonkaulan päälle, ravista pontevasti ja huuhdo.

Tee

Tee käy ruosteisten puutarhakalujen kiillottamiseen. Hauduta muutama kannullinen vahvaa, mustaa teetä. Kun juoma on jäähtynyt, kaada se ämpäriin. Anna työkalujen liota teessä muutama tunti, ja pyyhi ne sitten liinalla. Muista käyttää kumihanskoja, tai kätesi tahriintuvat.

Glyseriini

Glyseriini on elintarvikkeiden lisäaine, jota käytetään sakeuttamiseen ja kosteuttamiseen. Sillä voi myös poistaa kuivuneet vahat kynttilänjaloista: kuori ensin pois niin paljon steariinista kuin pystyt, ja kostuta sitten pumpulituppo glyseriinillä. Hiero kynttilänjalkoja tupolla, kunnes ne ovat puhtaat.

Soodavesi

Soodavedellä kiillotetaan kuluneet, ruostumatonta terästä olevat altaat. Pyyhi allas ruokasoodalla kostutetulla kankaalla ja kuivaa sitten toisella, puhtaalla liinalla.

Maissitärkkelys

Mattojen rasvatahrat saa pois maissitärkkelyksellä. Kaada tärkkelystä tahrakohtiin ja anna vaikuttaa 15 minuutista puoleen tuntiin ennen imuroimista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat