Siimes korjaisi asumistukea vuokrien nousun vuoksi

Asuntoministeri Suvi-Anne Siimes (vas.) aikoo esittää asumistuen enimmäisvuokratason korottamista kärjistyneen asuntomarkkinatilanteen vuoksi. Siimes kertoi torstaina Helsingissä esittävänsä korotusta maaliskuun menokehysriihessä. Asuntojen vuokrat ovat etenkin pääkaupunkiseudulla nousseet rajusti, ja asumisen kalleus uhkaa Siimeksen mukaan estää palvelualojen työvoiman saannin.

Siimes kertoi myös asettaneensa hallintoneuvos Lauri Tarastin johtaman työryhmän, jonka tehtävänä on muun muassa selvittää, onko tarpeen muuttaa säädöksiä vuokra-asuntomarkkinoiden vakauttamiseksi. Työryhmän tehtävänä on myös selvittää, mitkä tekijät estävät vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen tarjonnon lisäämisen.

Valtion asuntorahaston tilaisuudessa puhunut Siimes patisti kuntia ottamaan asunto-ongelmat aiempaa vakavammin hoitoonsa. Jos yleishyödylliset tuottajat eivät ole halukkaita rakennuttamaan lisää vuokra-asuntoja, kuntien on lisättävä omaan tuotantoaan, Siimes korosti. Kunnilla on kaavoitusmonopoli ja viime kädessä myös oikeus pakkolunastaa maata.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja