Siikaa paperissa ja palsternakalla täytettyä perunaa sekä lime-rahkakakku

siikaapaperissa

Siika paperissa

  • 2 suomustettua kokonaista siika
  • 3 rkl merisuolaa
  • 100 g lehtipinaattia =)
  • 100 g purjoa
  • 1 lime
  • 50 g voita
  • 2 tl suolaa

Suolaa siian vatsa tasaisesti ja anna suolan imeytyä hetki. Suikaloi purjo ja kuullota se pehmeäksi kattilassa. Lisää ruodittu ja huuhdeltu pinaatti. Raasta limen kuori ja lisää se mehun kanssa paistokseen. Sekoita hyvin. Lusikoi täyte siian sisälle ja sulje vatsa vedessä kastetuilla puutikuilla. Ripottele pintaan merisuolaa. Kääri kala voipaperiin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kalan tulee olla mehukkaan kypsä ei kuivan kypsä!

Palsternakalla täytetyt perunat

  • 8 uuniperunaa
  • 2 keskikokoista palsternakkaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl maitoa /kermaa
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 4 dl vettä

Halkaise uuniperuna ja leikkaa kevyt siivu pohjasta pois. Aseta puolikkaat tukevasti pellille ja paahda 200 asteisessa uunissa kypsäksi (n. 30-40min). Koverra kypsästä perunasta reilu ruokalusikallinen sisusta pois ja jätä perunat pellille. Pilko sipuli ja palsternakka pieniksi paloiksi ja kuullota niitä hetki kattilassa. Lisää 1 tl suolaa ja vesi. Keitä kypsäksi ja kaada keitinvesi pois. Lisää perunoiden koverrettu sisus sipulin ja palsternakan joukkoon. Lämmitä kerma ja soseuta pehmeiden juuresten kanssa tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lusikoi pyree uuniperunan sisälle ja kuumenna perunoita uunissa muutama minuutti. Tarjoa lämpimänä kalan kanssa.

Nopea lime-rahkakakku

  • 1 valmis kakkupohja
  • 200 g rahkaa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1-2 limeä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl pakastemarjoja tai tuoreita hedelmiä

Leikkaa kakkupohjasta annospaloja. esim. juomalasia muottina käyttäen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita hunaja rahkan joukkoon. Pese lime ja raasta sen kuori sekä purista mehu rahkan joukkoon.Yhdistä vaniljavaahto ja rahkaseos keskenään. Lusikoi täytettä kakkupalalle, nosta päälle toinen kakkupala ja jälleen pinnalle täytettä. Koristele marjoilla tai hedelmillä.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat