Siikaa paperissa ja palsternakalla täytettyä perunaa sekä lime-rahkakakku
siikaapaperissa
Siika paperissa
- 2 suomustettua kokonaista siika
- 3 rkl merisuolaa
- 100 g lehtipinaattia =)
- 100 g purjoa
- 1 lime
- 50 g voita
- 2 tl suolaa
Suolaa siian vatsa tasaisesti ja anna suolan imeytyä hetki. Suikaloi purjo ja kuullota se pehmeäksi kattilassa. Lisää ruodittu ja huuhdeltu pinaatti. Raasta limen kuori ja lisää se mehun kanssa paistokseen. Sekoita hyvin. Lusikoi täyte siian sisälle ja sulje vatsa vedessä kastetuilla puutikuilla. Ripottele pintaan merisuolaa. Kääri kala voipaperiin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kalan tulee olla mehukkaan kypsä ei kuivan kypsä!
Palsternakalla täytetyt perunat
- 8 uuniperunaa
- 2 keskikokoista palsternakkaa
- 1 pieni sipuli
- 2 rkl voita
- 1 dl maitoa /kermaa
- 2 tl suolaa
- valkopippuria
- 4 dl vettä
Halkaise uuniperuna ja leikkaa kevyt siivu pohjasta pois. Aseta puolikkaat tukevasti pellille ja paahda 200 asteisessa uunissa kypsäksi (n. 30-40min). Koverra kypsästä perunasta reilu ruokalusikallinen sisusta pois ja jätä perunat pellille. Pilko sipuli ja palsternakka pieniksi paloiksi ja kuullota niitä hetki kattilassa. Lisää 1 tl suolaa ja vesi. Keitä kypsäksi ja kaada keitinvesi pois. Lisää perunoiden koverrettu sisus sipulin ja palsternakan joukkoon. Lämmitä kerma ja soseuta pehmeiden juuresten kanssa tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lusikoi pyree uuniperunan sisälle ja kuumenna perunoita uunissa muutama minuutti. Tarjoa lämpimänä kalan kanssa.
Nopea lime-rahkakakku
- 1 valmis kakkupohja
- 200 g rahkaa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1-2 limeä
- 1 rkl hunajaa
- 1 dl pakastemarjoja tai tuoreita hedelmiä
Leikkaa kakkupohjasta annospaloja. esim. juomalasia muottina käyttäen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita hunaja rahkan joukkoon. Pese lime ja raasta sen kuori sekä purista mehu rahkan joukkoon.Yhdistä vaniljavaahto ja rahkaseos keskenään. Lusikoi täytettä kakkupalalle, nosta päälle toinen kakkupala ja jälleen pinnalle täytettä. Koristele marjoilla tai hedelmillä.
Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala
Uusimmat
-
15:48
Ultra Bralle toinen stadionkeikka!
-
15:45
Jokerit värväsi paluumuuttajan – tehnyt kovaa jälkeä
-
15:44
Tekijä mysteeri: Poliisi pyytää tietoa Veikkausliigan rasismitapauksesta
-
15:35
Rahahuijauksiin lankeaminen voikin kertoa Alzheimer-riskistä
-
15:27
EU:n saama tieto: Iran toimittanut Venäjälle ballistisia ohjuksia
-
15:27
Miehet ampuivat toisiaan auton kyydissä Turussa – kumpikin vuosiksi vankilaan
-
15:18
Poliisi pysäytti Helsingin apulaispormestarin: "Tekoni oli väärin"
-
15:11
Tanssiraati pisti merkille erityisesti yhden TTK-parin käsinkosketeltavan vahvan kemian
-
14:56
Juri istui tuomiotaan ukrainalaisessa vankilassa Venäjän vallatessa sen – sitten hän katosi sellistään
-
14:53
Vuoden euribor luisui alle haamurajan – ja tämä oli vasta alkua asuntovelallisten juhlaviikolla
-
14:50
Alaikäistä puukotettiin keskellä päivää Oulussa – katso video tapahtumapaikalta
-
14:39
Tutkija: Suomen metsiin voi olla syntymässä merkittäviä tuhoja
-
14:28
700 SM-liigaottelun kulttihahmolta huolestuttava ulostulo: "Tätä ei kukaan suoraan sano"
-
14:11
Tuttu kasvo tuuraa Niko Saarista radiossa!
-
14:11
Lantakaasu ja Atria: 60 miljoonan euron uusi laitos
-
14:09
"Lopun alkua" – tämä sääntömuutos sai Donald Trumpin tyrmistymään
-
14:06
Rivitalo tuhoutui tulipalossa Kemissä – poliisi epäilee rikosta
-
14:05
Asunnosta löytyi ruumis Pirkkalassa: Poliisi tutkii tappona – useita kiinniottoja
-
13:55
Etsintäkuulutettu jengijohtaja pidätetty Arlandan lentokentällä
-
13:53
Poliisi vahvistaa: Yhdeksän vuotta sitten kadonneen Saku Inomaan jäännökset löytyivät
-
Lataa lisää