Siiderisipulit ja marinoidut lihasuikaleet 5.7.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

6 uudensadon sipulia tai purjoa
100g pekonia
3dl siideriä
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Aseta purjot voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita pekonisiivut päälle. Kaada siideri vuokaan ja paista 225 asteisessa uunissa noin tunti.

Siiderimarinoidut lihasuikaleet

Marinadi:


2 dl siideriä
1/2 dl Worcestershire kastiketta

400g naudan paistisuikaleita suolaa mustapippuria myllystä kevätsipulin varsia ja muutama porkkana

Sekoita siideri ja Worshersterhire kastike keskenään kulhossa. Anna lihojen marinoitua noin vuorokausi jääkaapissa. Muista otaa lihat jääkaapista noin tunti ennen niiden paistamista.

Paista lihat esim. muurikalla tai wokki-pannussa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pilko tai raasta karkealla terällä pari porkkanaa pannulle. Leikkaa vielä kevätsipulin varsia kuumalle pannulle. Pyöräytä aineksia pannulla, niin että lihat kypsyvät ja kasvikset lämpenevät. Tarjoa heti siiderisipulien ja perunoidenkera. Jälkiruokana maistuvat mansikat siiderissä.

Lue myös:

    Uusimmat