Siiderinen sipulikeitto ja syysritarit 16.9.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Siiderinen sipulikeitto

750g sipulia
3rkl voita
3rkl oliiviöljyä
1/2 l vettä
2kpl kasvisliemikuutiota
1/2 l omenasiideriä (kuivaa)
1 laakerinlehti
1/2tl timjamia
1/4tl mustapippuria
1dl ranskankerma
(suolaa)

vaaleita leipäviipaleita
2-3dl raastettua emmentaali juustoa
Kuumenna öljy ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kuoritut ja viipaloidut sipulit. Hauduta niitä hetki, niin että ne pehmenevät. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutiot, siideri, laakerinlehti ja timjami sekä mustapippuri. Anna hautua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä hellästi poreillen. Lopuksi lisää ranskankerma ja tarkista maku. Siirrä keitto uuninkestävään astiaan tai annoskulhoihin. Laita paahdettua leipää keiton pinnalle ja peitä juustoraasteella. Kuorruta keitto 250 asteessa noin 10 minuuttia kunnes juusto on pinnalta hieman ruskeaa. Tarjoa heti.

Syysritarit


8 viipaletta vaaleaa leipää
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl fariinisokeria
1 muna
2 dl maitoa
margariinia tai voita paistamiseen

kurpitsa-omena survos:


2 dl kuutioitua omenaa
2 dl kuutioitua kurpitsaa
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl fariinisokeria tai hunajaa
kanelia
kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
Levitä tuorejuusto neljälle leipäviipaleelle. Ripota fariinisokeri juuston päälle. Paina toiset leipäviipaleet täyteen päälle. Vatkaa laakeassa kulhossa muna ja maito. Kasta ritarit molemmin puolin munamaitoon.
Paista ritarit kauniin ruskeiksi. Valmista kurpitsa- omena-survos paistinpannulla. Laita rasva sulamaan pannulle ja lisää kuutioitu omena ja kurpitsa. Makeuta fariinisokerilla tai hunajalla sekä mausta kanelilla. Tarjoa survos ritareiden kanssa. Lisänä voit tarjota kermavaahtoa tai vaniljakastiketta

Lue myös:

    Uusimmat