Sihvonen: Pätkätyövalmentaja Raipe ja hänen kummalliset seikkailunsa – "Isompi kala TPS:n kiikarissa Helmisen jälkeen?"

9:57
Lauantain Tulosruudussa SM-liigakierroksen raportti.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen pohdiskelee ymmyrkäisenä, miksi TPS teki ainoastaan yhden vuoden päävalmentajasopimuksen Raimo Helmisen kanssa.

Ensin ihmeteltiin Raimo Helmisen vain vuoden mittaista sopimusta Suomen Jääkiekkoliiton kanssa koskien Nuorten Leijonien päävalmentajan tehtävää.

Nyt suorastaan oudoksutaan Helmisen jälleen ainoastaan yhden vuoden sopimusta TPS:n päävalmentajana koskien ensi kautta.

Nuorten Leijonien kuvion takaa paljastuikin aika pian, että Helminen onkin vain eräänlainen välivuoden koutsi, koska varsinaisesti pestiä oli pedattu HPK:n nykyiselle päävalmentajalle Antti Pennaselle. Hämeen Sanomat paljastikin ennen liiton ulostuloa, että Pennanen ottaa hoitaakseen Nuoret Leijonat kausina 2020-2021 ja 2021-2022.

TPS:n ja Helmisen tapaus on mystisempi. Miksi vain yhden kauden mittainen sopimus Helmisen kanssa?

Asiaa voi vain arvailla. Muutoinkin viime aikana tutkimattomat ovat olleet TPS:n herrain tiet.

Palloseuran toimitusjohtaja Santtu Jokinen taisi livauttaa totuuden Helmisestä sanoessaan: ”Vuoden sopimus sopii täydellisesti uuden TPS:n rakennusvaiheeseen.”

Tulkitsen ja spekuloin asiaa siten, että jälleen Helmisen osa on olla pelkästään yhden ylimenokauden päävalmentaja.

Nimittäin jos seura on ”rakennusvaiheessa”, ei TPS:ää eikä mitään muutakaan itsensä vakavasti ottavaa jääkiekko-organisaatiota rakennetta päävalmentajan vuoden mittaisella pätkätyösopimuksella.

Merkitsen tähän muistiin arveluni, noin vuoden päästä ollaan sitten viisaampia, osuinko oikeaan vai menikö ihan mönkään:

TPS odottaa nyt jotain isompaa kalaa verkkoonsa. Jotakuta Helmistä meritoituneempaa päävalmentajaa, joka vapautuu parahiksi kauden 2021-2022 alla.

Kari Jalonen? Mikko Manner? Muu?

Keksikää itse lisää merkkivalmentajien nimiä.

Jukka Jalonen se ei sentään ole, sillä maailmanmestarivalmentajan sopimus Leijonissa loppuu vasta keväällä 2022.

Ja jätän nyt tämänkin tähän, miksei se Helmisen jälkeen ohjat ottava päävalmentaja voisi olla TPS:n hallituksessa kaikkia naruja vetelevä Erkka Westerlund? No ehkä ei hän sittenkään, tai kuka ja mikä senkään tietää.

Minun jääkiekkoajatteluuni ei mahdu se, että Helmisen varaan olisi laskettu pidempi kaari TPS:ssä ja silti olisi allekirjoitettu vain vuoden sopimuspaperi. Ei, ei!

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja