Sienirisotto 7.8.2001

Ruokavieraana keraamikko Satu Tamminen Fiskarsista.

Sienirisotto

500 g tuoreita sieniä esim. kanttarelleja
TAI (20 kuivattua suppilovahveroa / 400 g tuoreita herkkusieniä )
1 sipuli
3 laakerinlehteä
60 g voita tai margariinia
300 g avorioriisiä
1/4 l valkoviiniä tai kasvislientä
3/4 l kasvislientä
suolaa
pippuria
100 g parmesanraastetta

1. Kuullota hienonnettu sipuli ja laakerinlehdet ravassa. Lisää riisi ja kääntele sitä lastalla, kunnes sekin on kuullottunut.
2. Mikäli käytät kuivattuja sieniä liota kuivatut sienet 1 dl:ssä haaleaa vettä. Mikäli käytät kuivattuja sieniä, lisää sienet tässä vaiheessa . Lisää samalla kasvisliemi / viini. Anna kuumentua.
3. Vähennä lämpöä ja kypsytä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Lisää kasvislientä mikäli risotto tuntuu liian kuivalta. Risoton rakenteen pitää pysyä löysähkönä.
4. Mausta suolalla ja jauha pippuria joukkoon. Viipaloi tuoreet sienet. Paista ne kuumassa öljyssä ja lisää risottoon. Raasta parmesanjuusto ja lisää puolet risottoon. Loput juustoraasteesta lisätään valmiiseen annokseen lautaselle.

Sienirisoton seuraksi sopii hyvin raikas salaatti ja salaatin kastikkeeksi ranskalainen öljykastike.

Lue myös:

    Uusimmat