Sibeliustalo ja Kierikkikeskus vuoden puupalkitut

Lahden Sibeliustalo ja Yli-Iin Kierikkikeskus ovat tämän vuoden puupalkitut. Puuinformaatio jakoi laadukkaasta suomalaisesta puuarkkitehtuurista ja rakentamisesta annettavat palkinnot Helsingin rakennus- ja talotekniikkamessuilla (FinnBuild 02) Helsingissä.

Vuonna 2000 valmistunut Sibeliustalo edustaa uuden julkisen rakennuksen pitkälle hiottua teknistä osaamista, ja sen katsotaan täyttäneen modernille suurelle julkiselle puurakennukselle asetetut tekniset ja arkkitehtoniset tavoitteet. Se toimii myös akustisesti hyvin konserttisalina.

Sibeliustalon ovat suunnitelleet arkkitehdit Kimmo Lintula ja Hannu Tikka Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy:stä.

Kierikkikeskus Yli-Iissä puolestaan valmistui viime vuonna, ja se on hirsirakentamisen uuden tulemisen lippulaivoja. Keskuksen sanotaan edustavan uutta suurimittaista hirsirakentamista. Se luo myös hienot puitteet kivikautisten kaivausten näyttelyille.

Palkintolautakunta muisti myös kahta arkkitehtia, jotka ovat suunnittelullaan edistäneet puun käyttöä luovalla tavalla rakentamisessa. Palkitut ovat arkkitehti Eric Adlercreutz Helsingistä ja arkkitehti Jukka Laurila Oulusta.

Paikalla satoja näytteilleasettajia

Keskiviikkona Helsingin Messukeskuksessa avatuilla FinnBuild-messuilla on kaikkiaan 600 näytteilleasettajaa. Tilaisuudessa esitellään mm. kuljetus- ja siirtotekniikkaa, käsityökoneita ja -laitteita sekä maanrakennus- ja kiinteistöhuollon koneita.

Yksi halli on kokonaan varattu puualan yrityksille, ja sieltä voi löytää kaikkea talonrakennuksessa tarvittavaa: ikkunoita, ovia, laattoja ja kaakeleita, maaleja, tapetteja.

Suurimman tuoteryhmän muodostaa talotekniikka eli lämpö, vesi, ilma, sähkö ja rakennusautomaatio. Myös suomalainen puurakentaminen esittäytyy laajasti sunnuntaina päättyvillä messuilla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja