Seuraava Kimi hyppää F1-auton rattiin – 17-vuotiaalle lupaukselle komea tilaisuus

Formula-junioriluokissa hurjaa jälkeä tehnyt Mercedes-organisaation superlupaus, "Italian Kimi" eli 17-vuotias Andrea Kimi Antonelli saa ensituntumansa F1-autoon Mercedeksen testeissä ensi viikolla Itävallassa.

Antonelli ajaa tällä hetkellä F2-sarjassa, jätettyään F3-tason kokonaan väliin. Kolmessa kisassaan nuori mies on yltänyt parhaimmillaan neljänneksi. Antonellin potentiaalista kertoo paljon se, että hänen nimensä on nostettu esiin spekuloinneissa koskien Mercedeksen ensi kaudeksi avautuvaa kuljettajapaikkaa F1:ssä. Pesti aukeaa, sillä Lewis Hamilton siirtyy tämän kauden jälkeen Ferrarille.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kuvaa olevansa "innoissaan ja iloinen" Antonellin päästessä F1-ajokin rattiin. Antonelli käskyttää Mercedeksen vuoden 2021 F1-autoa Spielbergin radalla.

– Olen todella innoissani tuosta, ja iloinen nähdessäni hänet F1-autossa. Hän on ollut meillä 11-vuotiaasta lähtien. Minulla on kuva, jossa hän seisoo vierelläni kartingia ajavana pikkupoikana. Ja nyt kun saan todistaa hänen kehitystään kohti formula ykkösiä, en voisi olla ylpeämpi, Wolff sanoi F1:n sivustolla.

Wolff on vannonut useaan otteeseen, että päätöstä Hamiltonin korvaajasta ei tehdä hätiköiden. Hän totesi hiljattain, että "lisävihjeitä saamme tulevina kuukausina" koskien brittilegendan valtaviin saappaisiin astuvaa kuljettajaa.

Lue myös:

    Uusimmat