Seuraava BMW X1 tulee tarjolle etuvetoisena

Toisen sukupolven BMW X1 esitellään vajaan vuoden päästä. Se tulee jakamaan perusrakenteen nykyisen Minin ja vastikään esitellyn BMW 2-sarjan Active Tourerin kanssa. Moottori tulee edeltäjästään poiketen olemaan konehuoneessa poikittain ja perusversiot ovat etuvetoisia. Tarjolle tulee toki myös nelivetoiset mallit.

Muotoilullisesti auto tulee olemaan huomattavasti urheilullisempi kuin nykyinen X1. Moottorin asennustyylin ansiosta konepeltiä on voitu lyhentää, tuulilasia on saatu edemmäksi ja kokonaisuus on merkittävästi dynaamisemman näköinen.

X1:n rinnalle esitellään X6:n ja X4:n tyylinen X2. Se tulee olemaan coupe-tyylinen ja kolmiovinen sporttisempi muunnos X1:stä. Moottorivalikoima molemmissa noudattelee Active Tourerissa nähtyä linjaa. Tarjolle tulee siis kolme ja nelisylinterisiä bensiini- (135-231hv) ja dieselmoottoreita (115-170hv). Kehityksen alla on myös tiettävästi plug-in hybridi, jossa 1,5-litrainen bensiinimoottori käyttää etupyöriä ja taka-akselilla työskentelee sähkömoottori.

BMW laajentaa myös sporttisempaa mallistoaan ja tuo oman kilpailijan Audi RS Q3 ja Mercedes-Benz GLA 45 AMG tehoversioille. BMW:n M-osastolta on kerrottu, että kehitteillä on yli 300 hevosvoimainen moottorivaihtoehto uuteen mallisarjaa. Vielä ei tiedetä tuleeko tehoversio tarjolle pelkästään urheilullisempaan X2 malliin, vai myös perinteisempään X1:een.

Lue myös:

    Uusimmat