Seppo Hovi: Lindströmillä on ilmiömäinen muisti

Seppo Hovi tutustui Erik Lindströmiin jo nuorena poikana. Hovin perheen miehet ovat soittaneet jazzlegendan yhtyeessä peräti kolmessa polvessa.

Seppo Hovilla on ollut kunnia kuulua Erik Lindströmin Dream Teamiksi nimeämään kokoonpanoon koko uuden vuosituhannen ajan. Dream Team valmistautuu parhaillaan 27. helmikuuta Helsingin Savoy-teatterissa järjestettävään Erik Lindströmin juhlakonserttiin.

− Eki (Lindström) on täydessä soittovalmiudessa. Hän hoitaa välispiikkejä ja vetää ohjelmiston läpi ulkoa, Hovi kertoo 87-vuotiaan konkarin elkeistä.

Juhlakonsertin solisteina toimivat Irmeli Mäkelä ja Helena Siltala. Yleisö pääsee nauttimaan kokoelmasta Ranskalaisten korkojen ja Pikku midinetin kaltaisia klassikoita.

− Helena Siltala levytti konsertin nimikkokappaleen (Ranskalaiset korot) vuonna 1959. Itse olin silloin 11-vuotias poika, Hovi muistaa.

Hovi tutustui suomalaisen iskelmän ja jazzin suureen mieheen samoihin aikoihin.

− Eki soitti tuolloin samassa yhtyeessä isäni kanssa. Sittemmin myös oma poikani on musisoinut hänen riveissään.

Muita askeleen edellä

Hoville ei ole epäselvää, miten merkittävästi Lindström on vaikuttanut uransa aikana suomalaiseen musiikkimaailmaan.

− Hän opetti suomalaiset uppoavien melodioiden kautta hieman uudenlaiseen svengiin. Eki edusti lännestä tulevaa tuulahdusta. Toisaalta hän on osoittanut hitaiden valssien myötä osaavansa tavoittaa myös suomalaisen, perusmollin sävyisen sielunmaiseman, Hovi kuvaa.

Länteen Ruotsin kansalaisuuden omaava Lindström suuntasi silloinkin, kun valtaosa suomalaisista siitä vasta haaveili.

− Suomalaiset ryhtyivät matkustamaan laivalla Ruotsiin 1960-luvulla. Eki teki saman reissun jo vuonna 1926, Hovi kertoo edelläkävijän elkeistä.

Hovi ylistää myös kollegansa luovuutta.

− Hän haistelee jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Ekillä on myös huikea muisti. Onhan se harvinaista, että hänen ikäisenä ihminen on vielä niin täysillä menossa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja