Sensaatio! Kai Suikkanen hinasi jumbojoukkueen mestariksi – "Olimme v***n hyviä!"

Kai Suikkasen sensaatiomainen tarina päättyi hurjalla tavalla, kun hän luotsasi italialaisen HC Bolzanon EBEL-liigan mestariksi. Ratkaisevassa seitsemännessä finaaliottelussa Bolzano kaatoi itävaltalaisen Red Bull Salzuburgin lukemin 3-2.

Seitsemännessä finaaliottelussa suomalaiset olivat isosti esillä. Bolzano-hyökkääjä Matias Sointu alusti kaksi maalia ja tolppien välissä Pekka Tuokkola torjui italialaisseuran mestariksi.

Penkin takana Suikkanen onnistui tekemään hurjan tempun. 58-vuotias Suikkanen siirtyi Bolzanon päävalmentajaksi marraskuussa, kun seura oli koko liigan viimeisenä.

Tämän jälkeen Bolzano kipusi pudotuspelipaikoille ja lopulta aina mestariksi saakka.

– Olen niin onnellinen. Tulimme pitkältä takamatkalta, mutta mielestäni ansaitsimme tämän, Suikkanen sanoi Servus TV:n haastattelussa.

– Kukaan ei voi sanoa, että tässä olisi ollut kyse jostain tuurista. Olimme vitun hyviä!, Suikkanen karjaisi leveästi hymyillen.

– Silloin kun tulin tänne, niin ei silloin ajateltu mitään mestaruutta. Pyrimme parantamaan peliä askel kerrallaan. Silloin ajatuksena oli se, että jos pelaamme hyvin, niin voimme päästä pudotuspeleihin. Loppu on sitten historiaa, Suikkanen jatkoi.

Viime kaudella Suikkanen valmensi SM-liigassa Oulun Kärppiä. Keväällä Kärpät päätti kuitenkin erottaa Suikkasen heikosti sujuneen kauden jälkeen.

Valmentajauransa aikana Suikkanen on luotsannut myös muun muassa TPS:n Suomen mestaruuteen. 

EBEL-liiga pohjautuu Itävaltaan. Mukana on joukkueita myös Italiasta, Unkarista, Kroatiasta ja Tshekistä.

Lue myös:

    Uusimmat