Senioriharrastajien joukosta löytyi yllättäen tennistähti Emil Ruusuvuoren mummo – "Ei salattuja lahjoja, mutta salattuja lihaksia on löytynyt"

2:21
Näin tenniksenpelaaja Emil Ruusuvuoren mummo kertoo uudesta tennisharrastuksestaan.

Viiden jälkeen -ohjelma kävi seuraamassa senioripelaajista koostuvan Club55-porukan tennisharjoituksia. Ryhmästä löytyi yksi, jota harjoitteluun velvoittavat myös sukulaissuhteet.

Tennis lukeutuu lajeihin, jotka onnistuivat jopa kasvattamaan harrastajamääräänsä korona-aikana. Harrastajia on tällä hetkellä yli 130 000 ja kasvu on ollut jatkuvaa viimeisten vuosien aikana. 

Viiden jälkeen -ohjelma tapasi ryhmän, jossa osa pelaajista on palannut tenniksen pariin 50 vuoden tauon jälkeen ja osa on aloittanut uuden harrastuksen yli 70 vuoden iässä.

Club55-ryhmässä kaikki harrastajat ovat yli 55-vuotiaita ja vanhimmat jo yli 80-vuotiaita. Ryhmän valmentajalla Pasi Haverisella on viesti kaikille uuden aloittamista empiville.

– Tennis sopii kaikille. Tennishän on dynaaminen laji. Se vaatii paljon liikkumista ja palaamista ja liikkumista toiseen kulmaan, mutta sanoisin, että kun me aloitetaan oikealla tavalla, oikeassa valmennuksessa, niin mitään rajoitteita ei ole.

Viiden jälkeen -ohjelma löysi harjoituksista yllättäen myös Suomen tämän hetken suurimman tennistähden Emil Ruusuvuoren mummon.

– Ei salattuja lahjoja, mutta salattuja lihaksia on löytynyt, Anna Ruusuvuori sanoo. 

Ruusuvuoren mukaan lahjakkaalla lapsenlapsella ei ole kuitenkaan ollut aikaa antaa vielä vinkkejä uuteen harrastukseen.

– Häntäpä ei paljoa näy, kun hän on aina maailmalla, mutta en ole vielä kysynytään, kun tämä on näin tuore juttu, Ruusuvuori nauraa.

Katso yllä olevalta videolta Ruusuvuoren ja muiden Club55-ryhmäläisten ajatuksia uuden harrastuksen aloittamisesta.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja