Seksuaalirikossyytösten keskellä oleva Sinkkuelämää-tähti Chris Noth menetti roolinsa The Equalizer -sarjassa

Näyttelijä Chris Noth on syytösten keskellä.

Sinkkuelämää-sarjan jatko-osa And Just Like That... on nostanut pintaan syytöksiä, joiden mukaan sarjassa Herra Kihoa näytellyt Chris Noth olisi syyllistynyt seksuaalirikoksiin ja asiattomaan käytökseen.

The Hollywood Reporter uutisoi kahdesta Nothia syyttävästä naisesta, jotka olivat ottaneet toimitukseen yhteyttä toisistaan tietämättä. Naisten mukaan uutisointi uutuussarjan ympärillä oli tuonut pintaan kivuliaita muistoja, minkä takia he olivat päättäneet puhua asiasta myös ääneen.

Naisten henkilöllisyyden suojaamiseksi kumpikaan ei ole esiintynyt mediassa oikealla nimellään.

Noth kiistää syytökset

Nykyisin journalistina työskentelevä "Lily" otti Hollywood Reporterin toimitukseen yhteyttä elokuussa, vieläkin viihdealalla työskentelevä "Zoe" taas lokakuussa.

– Kun näin, että hän (Noth) uusii roolinsa Sinkkuelämäässä, jokin sisälläni heräsi. Hautasin asian niin moneksi vuodeksi. Nyt on aika yrittää tuoda julkisuuteen, millainen hän oikeasti on, Zoe kertoo.

Naisten kertomat tapahtumat ovat vuosilta 2004 ja 2015 ja ainakin toinen naisista syyttää Nothia raiskauksesta. 

Noth on kiistänyt syytteet jyrkästi, sillä miehen mukaan "ei tarkoittaa aina ei", eikä hän omien sanojensa mukaan ole ikinä ylittänyt sitä rajaa.

– Kanssakäymiset olivat yksimielisiä. On hankalaa olla kyseenalaistamatta näiden tarinoiden julkitulemisen ajankohtaa. En tiedä miksi ne nousevat pinnalle juuri nyt, mutta tiedän tämän: Minä en pahoinpidellyt näitä naisia, Noth kommentoi.

Humalassa kuvauksissa

Myös näyttelijä Zoe Lister-Jones, joka vieraili muun muassa Nothin tähdittämässä Kova laki -sarjassa, on avautunut Nothin asiattomasta käytöksestä, kertoo Page six.

– Työskentelin parikymppisenä newyorkilaisella klubilla, jonka Chris Noth omisti ja muutamina kertoina hän ilmestyi paikalle. Hän käyttäytyi jatkuvasti seksuaalisesti sopimattomasti naispuolisen promoottorin kanssa, Lister-Jones kirjoittaa Instagramissa.

Lister-Jones kertoo olleensa samana vuonna vierailemassa Kova laki -sarjassa ja samassa jaksossa myös Chris Noth palasi sarjaan Sinkkuelämää kuvausten jälkeen.

– Hän oli humalassa kuvauksissa. Kuulustelukohtaukseni aikana hänellä oli olut pöydän alla, josta hän otti huikkaa ottojen välissä. Yhdessä otossa hän tulee lähelleni, nuuhkaisee niskaani ja kuiskaa: "Tuoksut hyvältä". En sanonut mitään. Ystäväni klubilta ei ikinä sanonut mitään. On niin harvinaista, että sanoisimme, Lister-Jones kirjoittaa.

Noth sai kenkää sarjasta ja mainos hyllytettiin televisiosta 

Huff Post kertoo, että kuntoilulaitefirma Peloton on vetänyt syytösten vuoksi pois tuoreen mainoksen, jossa Chris Noth esiintyy.

– Jokaikinen syytös seksuaalisesta väkivallasta pitää ottaa vakavasti. Emme olleet tietoisia näistä syytöksistä kun teimme mainoksen Chris Nothin kanssa vastauksena HBO:n jatko-osalle. Kunnes tiedämme enemmän, olemme lopettaneet videon mainostuksen ja arkistoineet siihen liittyvät sosiaalisen median julkaisut, Peloton kommentoi tiedotteessaan.

Noth on saanut Hollywood Reporterin mukaan kenkää myös CBS:n draamasarjasta The Equalizer. Noth näytteli sarjassa Queen Latifahin esittämän päähahmon pitkäaikaista ystävää.

Metro-julkaisun mukaan poliisi ei ainakaan toistaiseksi tutki syytöksiä, sillä niistä ei ole nostettu virallisia syytteitä.

Katso myös: Toteutuuko oikeus raiskauksen uhrin näkökulmasta?

12:12

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja