Mainos

Seksivälineiden aiheuttamat vammat

Seksivälineet ovat tehty tuottamaan ihmisille lisää nautintoa sekä tuomaan piristystä seksielämään. Toisinaan voi kuitenkin käydä niin, että nuo aikuisten lelut aiheuttavatkin kipua ja tuovat elämään noloja hetkiä.

Aikuiset hölmöilevät

Yhdysvalloissa tehdyn selvityksen mukaan pääasiassa kypsässä aikuisiässä olevat ihmiset hölmöilevät seksilelujensa kanssa. Suurin ryhmä, joille on sattunut onnettomuuksia seksivälineiden kanssa, on 30–39-vuotiaat henkilöt. Toiseksi suurin ryhmä on 40–49-vuotiaat. Etenkin yli nelikymppiset miehet koheltavat seksilelujensa kanssa. Yhdysvaltalaisista miehistä 4,3 prosenttia ja naisista noin 1,4 prosenttia oli vahingoittanut itseään jollakin seksivälineellä.

Hieromasauva on väärissä käsissä vaarallinen

Peräti 73,5 prosentissa tapauksista vammoja oli aiheuttanut aivan tuiki tavallinen hieromasauva. Vaikuttaa siis siltä, että hieromasauvoihin pitäisi liittää merkintä jossa mainitaan, että kyseinen väline voi vaarantaa terveytesi.

Seuraavaksi vaarallisin seksiväline on tutkimuksen mukaan dildo. Se aiheuttaa 13 prosenttia vammoista. Penisrenkaat aiheuttavat vammoja 2 prosentissa tapauksista. Loput vammoista syntyvät erilaisilla kotoa löytyvillä esineillä, joita käytetään seksivälineiden sijasta.

Vammoja syntyi…

Suurin osa vammoista syntyy peräaukon alueelle. Varsinkin miehillä tuntuu olevan voimakkaita mielihaluja laittaa hieromasauva peräaukkoon, sillä miesten vammoista peräti 95 prosenttia tapahtui peräaukon alueelle.

Seuraavaksi eniten vammoja syntyy peniksen ja emättimen alueelle. Niiden yleisyys on 18,2 prosenttia kaikista vammoista. Muiden vammojen esiintyvyys on vain 3,7 prosenttia.

Kotitekoiset seksivälineet

Nykyisin erilaisia seksivälineitä saa suhteellisen helpolla ja edullisestikin. Siitä huolimatta osa ihmisistä käyttää kotoa löytyviä esineitä stimuloidakseen seksuaalisesti itseään tai kumppaniaan.

Seuraavia esineitä on lääkäreiden toimesta poistettu peräsuolesta ja emättimestä: juomapullo, banaani, omena, sipuli, kurkku, kynä, appelsiini, shampanjalasi, hammasharjapakkaus, kumihanska, peruna, 18 senttimetriä pitkä sivellin, muovinen pullonkorkki, aerosolipullo, hiuslakkapullo, alkaliparisto, ruuvi, savinen tekopenis, kuumemittari ja eläimen luu.

Vanhin henkilö, jonka emättimestä on poistettu sinne jäänyt esine, on ollut 81-vuotias nainen. Hänen sisäänsä oli jäänyt hansikas. Hän käytti hansikasta pienen pullon päällä, jolla hän tyydytti itseään pari kertaa viikossa. Kyseinen nainen oli siten ikäisekseen seksuaalisesti erittäin viriili.

Järki mukaan

Vaikka seksin sanotaankin olevan aikuisten leikkiä, niin joku järki leikkimisessäkin pitää olla. Aivan mitä tahansa ei sisäänsä kannata laittaa ja varovaisuutta on hyvä noudattaa, vaikka seksuaalinen intohimo meinaisikin viedä kaiken järjen päästä.

Kari Heusala

Lähteet:
Sexual stimulation device-related injuries. J Sex Marital Ther. (2009).
Foreing bodies. Radiographips. (2003)

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.