Seksimyytit historiasta: Nämä uskomukset eivät pidä paikkansa

Uskomukset entisajan ihmisten elämästä ovat usein virheellisiä, niin myös seksin osalta. Cracked.com uutisoi, mihin myytteihin ei kannata uskoa.

Nämä ajatukset entisaikojen ihmisten seksielämästä ovat virheellisiä:

Viktoriaaninen aika

Jos kuvittelit, että viktoriaanisen ajan ihmiset suhtautuivat täysin kielteisesti seksiin, olet väärässä. On totta, että tuon ajan ihmiset olivat tiukkoja pukeutumisen suhteen, mutta vain julkisella paikalla. Aikakautta leimasi tiukka kaksinaismoralismi. Yläluokan miehet saattoivat vaatia naisiltaan säädyllisyyttä, mutta itse he vierailivat tiuhaan muun muassa bordelleissa. Myös insesti, raiskaukset, orgiat ja pedofilia olivat tuon ajan ajattelun mukaan normaalia touhua.

Puritanismi

Puritanismi oli 1500-luvulla syntynyt uskonnollinen liike. Puritaanit olivat ihmisiä, joista monilla on hyvin seksinvastainen kuva. Vaikka esiaviollinen seksi oli yhteisössä rikos, seksiin avioliitossa suhtauduttiin hyvin myönteisesti. Seksi oli jopa pakollista, ei vain lisääntymisen nimissä, vaan myös siksi että puritaanit uskoivat, että seksuaalisen mielihyvän antaminen oli uskonnollinen velvollisuus. Ainakin yksi mies on erotettu puritaanien kirkosta, koska hän ei suostunut harrastamaan seksiä vaimonsa kanssa. Impotenssi tai huono seksuaalinen kyvykkyys katsottiin avioeroon oikeuttavaksi asiaksi.

Juutalaiset

Tarinan mukaan juutalaisten on täytynyt harrastaa seksiä lakanan läpi, johon on leikattu reikä. Tavan katsottiin olevan välttämätön, jotteivät seksiä harrastavat joutuisi lihallisiin kosketuksiin toisen alastoman vartalon kanssa.

Todellisuudessa juutalaiset ovat aina harrastaneet seksiä kuten muutkin ihmiset: alasti. Oikeastaan juutalainen laki on kieltänyt seksin vaatteet päällä tai peitottuna.

Naisen nautinto

Teorian mukaan naisten elämä on ollut kaikkea muuta kuin nautinnollista ennen modernia feminismiä. Myytin mukaan miehillä ei ollut ennen hajuakaan miten naisia miellytettiin ja seksi olikin monelle vain ikävä tapahtuma, josta kaiken lisäksi syntyi aina vaan lisää lapsia.

Tosiasiassa naisen orgasmilla on pitkä historia ja ennen Freudin oppeja naisen orgasmia ylistettiin jopa enemmän kuin nykyään. Keskiajalla uskottiin että lapsia syntyi vain kun kummatkin kumppaneista saavuttivat hekuman huipun.

Ehkäisykään ei ole, kuten usein unohdetaan, mikään uusi juttu. Jo ennen e-pillereiden keksimistä ihmiset ovat suojautuneet kullekin ajalle tyypillisillä kondomeilla. Rooman imperiumissa naiset käyttivät tuon ajan jälkiehkäisypillerinä silphium-nimistä maustetta, joka oli myös lemmen vertauskuva. Silphiumin siemen on nimittäin sydämenmuotoinen.

Lue myös:


AVA

Lähde: cracked.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja