Mainos

Seksikolumni: Naiset, silmät auki! Miehesi on todennäköisesti halinalle

Tutkimuksen mukaan helliminen seksin jälkeen parantaa parisuhdetta. Eikä seksin jälkeinen hellyys ole vain naisten juttu!

Kuinka usein sitä kuuleekaan, että suomalainen mies ei puhu, ei pussaa ja ei, herraisä, varsinkaan helli kumppaniaan seksin jälkeen. Kolme työntöä ja tuijotus. 

Olisikohan jo aika heittää iänikuiset ja virheelliset yleistykset suomalaisen miehen epäromanttisuudesta romukoppaan? Suomalainen mies on täydellisen pätevä rakastaja ihan siinä missä muutkin. Väitän myös, että seksin jälkeinen hellyys on aivan yhtä tärkeää niin miehille kuin naisillekin. Omiin kokemuksiini pohjaten se on monessa parisuhteessa tärkeämpää nimenomaan miehelle.                                                          

Monien naisten mieliin on jostain kumman syystä iskostunut käsitys, että mieheltä on seksin jälkeen turha odottaa minkäänlaista hellyyttä. Tällaisia kommentteja olen kuullut muun muassa omilta naispuolisilta tuttaviltani, joiden puolisoiden tiedän olevan rakastavia ja välittäviä miehiä. Miehen pyrkimykset kultansa kainaloon pääsemiseksi tulkitaan monesti vain toiveiksi santsikierroksesta. 

Pikainenkin vilkaisu suosittujen keskustelufoorumien parisuhdeosastoille ja naistenlehtien sivuille riittää paljastamaan joitain mahdollisia syitä virheellisen, mutta valitettavan yleisen käsityksen taustalla. Naisten keskinäiset keskustelut foorumeilla sekä heille suunnattu perinteinen naistenlehtijournalismi ruokkivat valitettavan usein vanhentuneita käsityksiä miesten kyvyttömyydestä tarjota kumppanilleen mitään muuta kuin kaksi ja puoli minuuttia irstasta ähkimistä. 

Mikäli esimerkiksi juuri keskustelufoorumilla joku poikkeaa ruodusta ja erehtyy kehumaan miehensä huomioonottavaisuutta tai halinallemaista olemusta ja romanttisuutta, pyritään tämä valheellista tietoa levittävä yksilö palauttamaan maan pinnalle nopeasti. Toisinaan tuntuu, että naisten on jopa vaikea hyväksyä sitä, että heidän miehensä tahtoisivatkin seksin jälkeen käpertyä yhdessä saman peiton alle ilman pienintäkään aikomusta vielä yhdestä kerrasta. 

En sano, etteikö ole miehiä, joilla ei olisi mitään parannettavaa kumppaninsa huomioimisessa sen jälkeen, kun ne alkukantaisimmat tarpeet on tyydytetty. Minullakin on ja niin on todennäköisesti myös sinulla. On kuitenkin väärin ajatella, että mies – suomalainen mies – olisi jollain tapaa kykenemätön romantiikkaan tai seksin jälkeiseen läheisyyteen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.