Hiihtomaajoukkueen pariskunta joutui Oberstdorfissa outoon tilanteeseen: "On reissua jonkun verran jäljellä"

2:26
"Saa aika tarkkana olla" - Oberstdorfin sohjoinen sprintti asettaa haasteensa hiihtäjille.

Oberstdorfin MM-kilpailuiden ensimmäiset hiihtomitalit jaetaan torstaina, kun naiset ja miehet kilpailevat sprinteissä. Suomen kahdeksanhenkisessä joukkueessa kilpailee myös yksi pariskunta, kun Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen asettuvat lähtöviivalle. 

Nuorten maajoukkueleirityksessä tavanneet Matintalo ja Vuorinen ovat olleet yhdessä jo seitsemän vuoden ajan. Urheilijan elämä on varsin kurinalaista, ja matkapäiviä tulee runsaasti.

Matintalo sanoo kahden ammattiurheilijan elämän lomittuvan hyvin yhteen.

– Eihän se hiihto ole se, mikä yhdessä pitää, mutta se on iso osa molempien arkea ja elämää. Kun toinen on samalla viivalla ja tekee samalla tasolla hommaa, se auttaa ymmärtämään toisenkin heittäytymistä.

Sen Matintalo myöntää, ettei aina ole helppoa, kun oma puolisokin on urheilija. Toisen vaikeammat vaiheet tekevät omista onnistumisista nauttimisesta hankalaa. 

– Kun molemmilla menee hyvin, on tosi kivaa. Mutta kun toisella on vaikeampaa, omista hyvistä suorituksista on vaikeampaa nauttia, kun harmittaa toisen puolesta.

Viime aikoina on mennyt hyvin, kun molemmat palasivat Pyhäjärven SM-hiihdoista kotiin mukanaan sprintin Suomen mestaruusmitalit.

Korona vei omiin oloihin

Lukuisat matkapäivät eivät pariskunnan eloa rasita, sillä he matkustavat usein yhdessä. 

– Tuntuu, että olisi puoliksi kotona, kun toinen on mukana. 

Matintalo ja Vuorinen asuvat normaalisti yhdessä myös kisamatkoilla, mikä tuo entisestään kodinomaista tunnelmaa myös matkapäiviin. Oberstdorfin MM-kilpailuissa on toisin. Kaikki joukkueen jäsenet asuvat omissa huoneissaan koronariskin minimoimiseksi.

– Minulla on lähtökohtaisesti aika pitkä reissu, kun hiihdän päätösmatkoja. On reissua jonkun verran jäljellä. Se olisi tosi ikävää, jos alkukisoista tapahtuisi jotain ja menisi koko kisat ohi, Matintalo sanoo.

– Tämä on varotoimi, että kaikki olemme yksin ja vältymme karanteenilta, jos jotain sattuisi.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja