Seitiä ja sieniä

  • 150-200 g seitifilettä ruokailijaa kohti
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen
  • Voissa paistettua sipulia: keltasipuli, punasipuli, ruohosipulia, valkosipulia
  • voita
  • 300 g suppilovahveroita
  • 3 kaltattua tomaattia (simenet poistettu)
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 50 g pekonia
  • persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Anna seitifileiden sulaa, irrota fileet toisistaan ja kuivaa ne paperilla. Mausta palat hyvin suolalla ja pippurilla ja kääntele niitä vehnäjauhoissa. Paista pannulla kuumassa öljyssä.

Kuori sipulit ja leikkaa ne viipaleiksi. Kuullota valko-,kelta- ja punasipuli paistinpannulla voissa tai margariinissa.

Hienonna sienet ja kalttaa tomaatit. Kuori sipuli ja hienonna se. Ruskista pekonia ja sipulia paistinpannulla alhaisella lämmöllä 2-3 min. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes sienet ovat kypsiä. Lisää tomaattilohkot ja persilja, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoa annos asettamalla sieni-tomaattiseosta lautaselle, sen päälle seitiä ja päällimmäiseksi kuullotettua sipulia ja ruohosipulia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat