Mainos

Seinänaapureiden suukopu musiikista kärjistyi kiivaaksi kamppailuksi rivitalon pihamaalla – sauvakävelijä karkasi äidin ja pojan päälle

Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa kotkalaismiehelle luetun tuomion kahdesta pahoinpitelystä. Mies pahoinpiteli naapurissaan asuneen naisen ja tämän pojan riidan päätteeksi. Välikohtaus sai alkunsa musiikin äänenvoimakkuuteen liittyneestä keskustelusta.

Tilanne sattui vuoden 2017 talvella Kotkassa. Pahoinpitelyistä tuomittu mies oli kävellyt naapurinsa asunnon edustalta, missä naapuriperheen äiti oli ollut tupakalla. Kaksikon välille oli syntynyt suukopua, sillä mies oli aiemmin käynyt huomauttamassa naisen lapselle liian kovaäänisestä musiikin soitosta.

Tilanne kärjistyi niin, että mies ryhtyi huitomaan naista mukanaan olleilla kävelysauvoilla. Mies oli myös tarrannut naisen vaatteisiin, minkä jälkeen tappelu oli jatkunut käsin.

Nainen oli huutanut apua, ja asunnosta oli rientänyt paikalle hänen poikansa. Poika oli yrittänyt ottaa sauvoja miehen kädestä, mutta tilanne oli päättynyt, kun sekä nainen että naapurin mies olivat mätkähtäneet maahan liukkaalla pihalla.

Mies kertoi hurjaa tarinaa

Mies kertoi oikeudessa erilaista tarinaa. Hänen versionsa sisälsi hurjempia yksityiskohtia.

Miehen mukaan tupakalla ollut nainen oli hyökännyt hänen kimppuunsa. Myöhemmin paikalle saapunut poika oli miehen mukaan puolestaan tullut mätkimään häntä puolimetrisellä metalliputkella päähän.

Myös miehen vaimo kertoi oikeudessa metalliputkesta.

Oikeudessa tarinaa tukevaa näyttöä ei kuitenkaan löydetty. Sen sijaan pidettiin mahdollisena, että osa taistelussa miehelle aiheutuneista vammoista oli tullut tilanteessa rikkoutuneista kävelysauvoista, joista mies oli itsekin saanut osumia.

Sakot tuli

Oikeuden ratkaisussa kiinnitettiin huomiota tilannetta sivusta todistaneen henkilön kertomukseen.

Hänen kertomuksensa oli yhdenmukainen tupakalla olleen naisen ja tämän pojan kertomuksen kanssa. Kyseinen naapuri sattui olemaan kaksikon perhetuttu pidemmältä ajalta. Asia ei kuitenkaan oikeuden mukaan heikentänyt henkilön kertomuksen uskottavuutta.

Kävelysauvamies tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä 50 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Sakoista jää miehen tuloilla maksettavaa 400 euroa.

Kymenlaakson käräjäoikeus ratkaisi asian viime vuonna. Mies valitti tuomiostaan. Itä-Suomen hovioikeus päätti tänään, ettei se tee muutoksia käräjäoikeuden tuomioon. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja