Mainos

Seinäjoen teinisurma - näinkö tapahtumat etenivät?

Kahden 15-vuotiaan tytön koulupäivä sujui huhtikuisena tiistaina tavalliseen tapaan. Iltapäivä sai kuitenkin järkyttävän käänteen, sillä toinen tytöistä löytyi myöhemmin surmattuna.

Tytöt opiskelivat kahdeksannella luokalla ja he olivat luokkakavereita Seinäjoen lyseossa. Koulussa on noin 600 oppilasta, tyttöjen luokalla oppilaita oli 21. Tytöt olivat täyttäneet vasta 15 vuotta.

Parhaita ystäviä tytöt eivät olleet, mutta he liikkuivat samassa kaveriporukassa. Tytöt lähtivät koulusta iltapäivällä valkoisella mopoautolla ja pohtivat, kumman luokse menisivät. He suuntasivat Joupin omakotialueelle, missä toinen tytöistä asui. Koulun ja omakotitalon välillä oli matkaa kolmisen kilometriä. Kello oli tuolloin vajaa kaksi iltapäivällä.

Jokin kärjisti tyttöjen kaverilliseksi tapaamiseksi kuvaillun kohtaamisen, sillä vain tunnin kuluttua hätäkeskus sai puhelun talossa tapahtuneesta henkirikoksesta. Toinen tytöistä löydettiin paikalta kuolleena. Tytöstä löydettiin ulkoisen väkivallan merkkejä, minkä vuoksi tytön luokkakaveri kiinniotettiin todennäköisin syin taposta epäiltynä. Surmatavasta ei tiedetä muuta kuin se, että teossa käytettiin "kättä pidempää" ja 15-vuotias tyttö menehtyi, ennen kuin pelastushenkilökunta ennätti paikalle.

Järkyttävälle tapahtumalle ei ole vielä paljastunut suoranaista selitystä. Teosta epäiltyä tyttöä on kuvailtu miellyttäväksi kaveriksi ja lahjakkaaksi oppilaaksi. Tämänhetkisen tiedon mukaan hänellä ei ole ollut mielenterveysongelmia. Tytön kotitaustasta on myös kunnossa. Taustalla ei ilmeisesti ole ollut myöskään koulukiusaamista tai suurempia riitoja tyttöjen välillä.

Tytöt olivat mahdollisesti kiinnostuneita samasta pojasta, mutta epäselvää on, laukaisiko mustasukkaisuus poikkeuksellisen tapahtumaketjun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.