Seela Sella torjui täysin muiston tyttärensä 10 vuoden takaisesta syövästä: "Ne ajat olivat silloin niin kauheita"

Seela Sella suunnitteli vuoden 2019 Roosa nauhan. Syöpä on ollut hänen elämässään vahvasti läsnä.

Näyttelijä Seela Sella sai tänä vuonna suuren kunnian, kun hänet pyydettiin vuoden 2019 Roosa nauhan suunnittelijaksi. Tänä vuonna Roosa nauha -keräyksen teemana on ”Näytä tunteesi. Näytä tukesi.” Sella kertoi Roosa nauha -tilaisuudessa, että syöpä on ollut hänen elämässään läheisten kautta useita kertoja. Asiasta puhuminen liikutti Sellan kyyneliin.

– Kun minulta tuossa aiemmin kysyttiin omakohtaisia kokemuksiani syövästä, kerroin isoäidistäni, joka kuoli vuonna 1948 ja tädistäni, joka kuoli yli 20 vuotta sitten. Olin totaalisesti torjunut ajatuksen tyttärestäni, joka kymmenen vuotta sitten taisteli munuaissyövän kanssa. Hän parani, kaikki on hyvin.

– Olin unohtanut sen. Ihmismieli on tällainen. Kun ne ajat olivat silloin niin kauheita, olin pyyhkinyt niin pois. Äsken kuunnellessani mietin, että ”ai niin, miehelläni oli virtsarakon syöpä, sekin leikattiin”, senkin olen unohtunut.

Tämän vuoden Roosa nauhaa koristavat hopeat kyyneleet, joita Sella kuvailee ”ilon ja surun kyyneleiksi”.

– Ilon sen vuoksi, että ihminen yleensä itkee elämänsä aikana enemmän ilosta kuin surusta. Surun kyyneleet kuuluvat siihen. Ne ovat puhtaita kauniita, hopeisia. Ne ovat ne tunteet, antakaa niiden tulla, näyttäkää kaikki tällaiset.

Aluksi Sella olisi halunnut nauhaan silmät, jotka katsovat suoraan, kuvastaen kontaktia toiseen ihmiseen.

– Ruvettiin piirtämään silmiä, erilaisia silmiä. Kun niitä tuotiin, totesin, että ei, kamala. Aggressiivinen, hirveä, ei käy. Niistä silmistä ei tullut ikinä mitään, Sella nauraa.

Yllä olevalla videolla Sella kertoo lisää suunnittelemastaan Roosa nauhasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja