Sebastien Ogier kritisoi Toyota-johdon tekemää virhettä: "Minulla oli sellainen tunne aamulla – en valitettavasti kuunnellut sitä"

1:48
Videolla kooste Monte Carlon MM-rallin lauantain tapahtumista.

Monte Carlon MM-rallia edelleen johtava Sebastien Ogier piti Toyotan lauantaipäivälle tekemää rengasvalintaa virheellisenä ja harmitteli, ettei kuunnellut aamulla omaa aavistustaan.

Ogier johtaa kisaa yhä 14,3 sekunnin erolla tallikaveriinsa Elfyn Evansiin, mutta varsinkin EK10:llä kaksikko otti kunnolla köniin aiemmin lumiselle vuoristotielle päässeelle Hyundain Thierry Neuvillelle.

Belgialainen löi Toyota-kaksikon yli 40 sekunnilla oltuaan käännetyssä ajojärjestyksessä alkupäässä. Ennen tallikavereitaan reitille päässyt Kalle Rovanperä koki 24 sekunnin tappion Neuvillelle.

Vaikka Ogierin johto ei tapauksesta juurikaan vaarantunut, hän piti huolestuttavana, miten Toyota oli antanut vastustajille mahdollisuuden hyökkäykseen. Tiimi oli valinnut alleen uudet nastarenkaat, kun taas Hyundai oli yllättäen luottanut käytettyihin.

Ogier totesi tässä virheen Toyotalta, jonka johtoportaassa istuvat muun muassa tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ja urheilujohtaja Kaj Lindström.

– Siltä se näyttää. Minulla oli sellainen tunne tänä aamuna, mutten valitettavasti seurannut sitä tarpeeksi.

– Käytetyt renkaat näyttivät toimivan paremmin, koska nastat tulevat enemmän esiin kumista, mikä antaa enemmän pitoa lumella ja jäällä. Niin Hyundai näyttää toimineen, ja he onnistuivat tekemään sillä vähän eroa tuolla pätkällä, Ogier kommentoi huoltoparkissa ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta.

Rallissa kakkosena ollut Elfyn Evans ei ollut aivan varma, olisiko paremmin esiin työntyvät nastat käytetyssä renkaassa paremmat kuin terävämmät mutta hiukan lyhyemmät nastat uudessa kumissa. Ogier on kuitenkin varmempi asiasta.

– Minusta teimme kyllä vähän virheen renkaiden kanssa. Olisimme voineet onnistua paremminkin. Pystyin ajamaan tuolla paketilla ihan puhtaan pätkän ilman virheitä, mutta se maksoi paljon aikaa, vaikkei onnekseni Elfynia vastaan. Se on tärkeämpää tässä vaiheessa.

– Talli halusi ottaa varman päälle, ja sanoin, että okei, tehdään samoin kuin Elfyn ja mennään varman kautta. Tiimi myös ehkä ajatteli, että kaksi uutta pätkää voisivat antaa meille vähän etua, mutta se kääntyikin päälaelleen toisella EK:lla.

– Mutta ei siitä ole ollut vielä toistaiseksi mitään isoa draamaa. Ei meillä tietenkään ole varaa tehdä tällaisia virheitä ja menettää taas näin isoja aikaeroja, koska silloin peli avautuu taas, seitsenkertainen mestari näpäytti.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ei nähnyt huoltoparkissa päätöstä niin merkittäväksi.

– Oli ihan selvää, että nastarenkailla on lähdettävä. Sitten kuljettaja voi tuntea, että hän pitää enemmän uudesta tai käytetystä renkaasta. Minusta mennään sen mukaan, mihin hän itse luottaa enemmän, Latvala kommentoi.

Viisi erikoiskoetta ennen rallin loppua Neuville on saavuttanut kolmossijalla olevan Rovanperän, mutta Ogieriin hänellä on matkaa vielä lähes 52 sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja