Sebastian Vettel tympääntyi uteluihin sopimusasioista – ”Arvostaisin sitä, jos tämä olisi viimeinen kysymys”

5:07
C Moren Niki Juusela ja Ossi Oikarinen tiivistivät ensimmäisen testiviikon annin.

Sebastian Vettel on toisen kerran Ferrari-urallaan sellaisessa tilanteessa, että hänen sopimuksensa italialaistallin kanssa päättyy vuoden lopussa. Kaudesta 2015 lähtien Ferrarilla ajanut Vettel on tehnyt tallin kanssa kaksi kolmevuotista sopimusta.

Vettelin tulevaisuudesta on spekuloitu kuukausitolkulla, ja spekulaatiot vain kiihtyivät sen jälkeen, kun Charles Leclerc solmi jouluna vuoteen 2024 ulottuvan jatkosopimuksen.

– Ei tämä tilanne paljoa enempää stressaa kuin kolme vuotta sitten. Meillä on tällä hetkellä kiire muiden juttujen kanssa, joten stressitaso on aika lailla nollassa. 

Vettelin mukaan Leclercin sopimuksella ei varsinaisesti ole vaikutusta häneen.

– Ainakin tiedän, kuka ajaa Ferrarilla tulevaisuudessa, mutta ei sillä oikeastaan ole merkitystä. Meidän välinen suhteemme on ollut hyvä alusta lähtien. Hän on eri tilanteessa urallaan kuin minä.

Sen 32-vuotias saksalainen kuitenkin myöntää, että hänellä on yhä ajohaluja.

– Auto tuntuu ultranopealta, nopeimmalta koskaan. Ainoa miinus on, että autot ovat yhä liian painavia, mutta downforcen johdosta nämä ovat kaikkein nopeimpia. On ilo olla mukana siinä.

– En tiedä, mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Liekki palaa edelleen. Olen ollut pitkään mukana, ja rakastan sitä, mitä teen, rakastan ajamista. Innostuin yhä, kun pääsin autoon viime viikolla. Pääsin nopeasti takaisin rytmiin, ja se tuntui hyvältä. Saan tästä mielihyvää, ja olen täällä voittamassa. Nälkä ja päättäväisyys ovat tallella.

Vettelin vieressä istunut tallipäällikkö Mattia Binotto vahvisti, että Vettel on Ferrarin ykkösvaihtoehto Leclercin tallikaveriksi. Binotton mukaan Ferrarilla on sarjan paras kuljettajakaksikko.

Vettelin ja Ferrarin viisi tähän mennessä ajettua yhteisprojektia on päättynyt kerta toisensa jälkeen pettymykseen, ja tältä pohjalta myös Vetteliltä kysyttiin, onko Ferrari hänen ykkösvaihtoehtonsa.

Kysymys taisi olla hieman liikaa.

– Se riippuu siitä, mihin uskoo. Tämä pätee molemmin päin, kun mietitään, mikä on kenenkin ykkösvaihtoehto.

– Mutta arvostaisin sitä, jos tämä olisi viimeinen kysymys tästä aiheesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja