Sebastian Ahon NHL-kohutapaus yllätti upporikkaan omistajan – ”En ole vihainen Sebastianille”

Sebastian Aho jatkosopimukseen Carolinan kanssa 1:26
Videolla Tulosruudun juttua Sebastian Ahon jatkosopimuksesta.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Carolina Hurricanesin ja suomalaistähti Sebastian Ahon jatkosopimus syntyi varsin värikkäiden vaiheiden kautta. Taustalla oli kilpailevan seuran Montreal Canadiensin tekemä sopimustarjous, joka herätti närää Hurricanes-leirissä.

Canadiens tarjosi Aholle viiden vuoden mittaista sopimusta, jossa hänen keskivuosipalkkansa on 8,454 miljoonaa dollaria eli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Koska Aho on rajoitettu vapaa agentti, pääsi Hurricanes määrittelemään suomalaishyökkääjän kohtalon. Ahon oikeudet omistanut Hurricanes päätti vastata Canadiensin tarjoukseen, minkä myötä kyseinen sopimus astuu voimaan.

Koko tapauksessa esille astui Hurricanesin upporikas omistaja Tom Dundon, joka vahvasti tiistaina seuran aikovan vastata tehtyyn sopimustarjoukseen.

Canadiensin liike sai Dundonin hämilleen.

– En ole vihainen, mutta olen yllättynyt siitä, että joku joukkue luuli tämän onnistuvan jotenkin, Dundon totesi The Athleticin toimittajan Pierre LeBrunin haastattelussa.

– Ehkä Carolina Hurricanes on edelleen aliarvostettu seura. Varsinkin jos joku luuli, että tämä olisi jotenkin kova paikka meille, Dundon jatkoi.

Koko tapauksessa isoin kysymysmerkki liittyi Ahon sopimuksessa oleviin allekirjoitusbonuksiin, joita Hurricanesin pitää maksaa suomalaiselle seuraavan kalenterivuoden aikana 21,17 miljoonan dollarin (18,7 miljoonan euron) edestä.

Dundon kiistää, että häntä kaivelisi Ahon ratkaisu, jossa hän hyväksyi Canadiensin sopimustarjouksen. Tähän suomalaisella oli oikeus rajoitettuna vapaana agenttina.

– En ole vihainen Sebastianille. Olen oikeastaan helpottunut, että tämä on ohi. Ymmärrämme kaikki sen, että pelaajien pitää tehdä se, mitä he voivat tehdä, jotta he saavat parhaan mahdollisen sopimuksen. Mutta tämä ei olisi koskaan toiminut Montrealin osalta, Dundon totesi, puhuessaan Ahosta.

Canadiensin tekemä sopimustarjous eli offer sheet oli harvinainen, sillä edellinen vastaava nähtiin vuonna 2013.

Tapauksessa esillä ollut Dundon on amerikkalainen sijoittaja, jonka omaisuuden arvo on raporttien mukaan jopa yli miljardi dollaria. Dundon sai kesällä 2017 peräti 700 miljoonan dollarin (619,6 miljoonan euron) ulosostomaksun Santander Consumer USA:lta, jossa hän toimi aiemmin muun muassa puheenjohtajana ja yhtenä firman perustajana. Hurricanesin pääomistajuuden lisäksi hän on toiminut aiemmin urheilupuolella amerikkalaisen jalkapallosarjan AAF:n taustajoukoissa. 

Lue myös:

    Uusimmat