"Se on ihan jokapäiväistä, että joku uhataan tappaa": Näin murhasyytteen 17 vuotta vanhasta henkirikoksesta saanut Jari Aarnio puolusteli osuuttaan MTV:lle

8:15
Jari Aarnio kertoi Rikospaikka-ohjelman haastattelussa, mitä Helsingin huumepoliisi tiesi Volkan Ünsalin murhan suunnittelusta.

Huomenna Helsingin käräjäoikeudessa ryhdytään käsittelemään murhasyytettä, jossa yhtenä syytettynä on Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio vastaan. Tapaus liittyy 17 vuotta sitten tapahtuneeseen Volkan Ünsalin murhaan.

Artikkeli on julkaistu alun perin MTV Uutisissa 28. helmikuuta 2020.

Jari Aarnio toimi murhan tekoaikaan vielä Helsingin huumepoliisin päällikkönä. Aarniota epäillään Volkan Ünsalin murhasta sillä perusteella, että hän tiesi murhauhasta ja teon toteuttajista. Syytteen mukaan Aarnio ei kuitenkaan estänyt murhan tapahtumista.

Aarnio kiistää syytteet. Hän kertoi lokakuussa 2019 MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa mielipiteensä väitteistä, joiden mukaan hän olisi etukäteen tiennyt murhasuunnitelmasta.

– Minulla ei ollut mitään henkilökohtaista tietoa siitä, kuka meinaa kenetkin murhata, puolustautuu Aarnio.

Tapauksen esitutkinta valmistui viime syyskuun lopulla, joten Aarnio oli MTV:n haastatteluhetkellä jo murhasta epäiltynä.

Tappouhkauksia kuullaan päivittäin

Aarnion mukaan asiasta oli kuultu erilaisia huhuja, mutta jutun pääpaino oli Ruotsissa. Hänen mukaansa Suomen virkavalta ei silloin vielä tiennyt Volkan Ünsalin palkkamurhasta tuomion saaneesta, Ruotsissa asuneesta Janne Ranisesta mitään.

– Epämääräisiä huhuja Helsingin huumepoliisi oli kuullut, ja nämä tiedot välitettiin Ruotsin poliisille. Tämän jälkeen Ruotsin virkavalta sai päättää, mitä tekevät asialle, kommentoi Aarnio.

Aarnion mukaan järjestäytyneeseen rikollisuuteen kuuluu se, että ihmiset uhkaavat toisten henkiä.

– Se on ihan arkipäivää, että kovan rikollisuuden tutkinnoissa tulee vastaan huhuja, joissa uhataan tappaa joku henkilö, kertoo Aarnio.

Ruotsalaisturkkilainen Volkan Ünsal kuristettiin kuoliaaksi Helsingin Vuosaaressa yksityisasunnossa lokakuussa 2003.

Katso ylläolevalta videolta kokonaisuudessaan Jari Aarnion haastattelu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja