SE-mies Kristian Pulli iloitsi upeasta Timanttiliigan kisastaan – "Aika vaikea vuosi on ollut"

0:47
Jalkavaivoista kärsinyt Kristian Pulli oli tyytyväinen suoritukseensa: "Eteenpäin on menty."

Pituushypyn Suomen ennätysmiehellä Kristian Pullilla oli aihetta tyytyväisyyteen, kun hän ylsi ensimmäisessä Timanttiliigan kilpailussaan kolmanneksi Tukholmassa. Pulli hyppäsi pisimmällä loikallaan 802.

– Oli aika hyvää. Kalevan kisojen jälkeen pystyin hyppäämään taas normaalisti kuusi hyppyä, Pulli sanoi.

Nivusvaivoista tänä kesänä kärsinyt Pulli oli Kalevan kisoissa pystynyt ponkaisemaan vain kolme hyppyä.

– Vielä tuntui vähän jalassa, mutta selkeästi eteenpäin on menty, Pulli totesi.

"Ylimääräinen adrenaliinipiikki"

Tukholmassa oli käytössä uusi systeemi, jossa vain kolme parasta pääsi hyppäämään kuudennen kierroksen hypyn. Tuon kierroksen tulokset ratkaisivat kärkikolmikon järjestyksen.

– Oli ihan hyvä fiilis siitä. Siitä tuli ylimääräinen adrenaliinipiikki ja sai viimeisellä vielä ihan hyvän yrityksen. Aika jännittävä kisa siitä loppupeleissä tuli, Pulli kommentoi.

Pulli astui viimeisen hyppynsä yli. Etelä-Afrikan Ruswahl Samaai puolestaan hyppäsi päätöskierroksella 809 ja otti ykköstilan. Tavallisella menettelyllä hän olisi ollut toinen, sillä Ruotsin Thobias Montrel oli aiemmin hypännyt 813. Viimeisellä kierroksella ruotsalainen ponnisti 806.

"Olen tosi tyytyväinen"

0:24
Kristian Pulli ponnisti Tukholmassa yli kahdeksan metrin.

Pullin paras, 802, syntyi tilastokelpoiseen yhden sekuntimetrin myötätuuleen. 2,9 sekuntimetrin myötäisessä hän hyppäsi toiseksi pisimmän ponkaisunsa, 794.

– Siellä oli ihan lupaavia hyppyjä. Muutama lähti aika kaukaa ja hyviä yliastuttuja oli myös.

Pullin kesä on ollut kaksijakoinen. Kesäkuun puolivälissä hän hyppäsi Espoossa Suomen ennätyksen 827. Nivusvaivat estivät sittemmin kuitenkin hyppyharjoittelun, ja Pulli hyppäsi kesän toisen kilpailunsa elokuun puolivälissä Turun Kalevan kisoissa. Siellä hän otti mestaruuden tuloksella 783.

– Aika vaikea vuosi on ollut, mentaalisesti haastava. Suomessa on päässyt aika hyvin kisaamaan ja nyt pääsi tänne Timanttiliigaan ekaa kertaa. Olen tosi tyytyväinen, Pulli summasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja