Yli 7 metrin ennätysparannus! Keihään 80 metrin kerhoon liittyi uusi suomalaisnimi

Pyhäselän Urheilijoiden Tino Mäkelä paransi ennätystään yli seitsemällä metrillä ja voitti 22-vuotiaiden miesten keihäänheiton Suomen mestaruuden Kemissä yllätystuloksella 80,11.

– Verryttelyssä tuntui hyvältä ja kilpailussa tuntui, että tekniikka loksahti heti kohdalleen. Sitten annoin vain mennä, Mäkelä sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Isänsä Kimmo Mäkelän valmentama Tino Mäkelä oli aiemmin heittänyt parhaimmillaan 72,52 toissa vuonna. Tänä vuonna oli aiemmin irronnut pisimmillään 70,53. 

21-vuotiaan Mäkelän ennätys- ja voittokiskaisu 80,11 syntyi Kemissä viimeisellä yrityksellä.

– Siihen tuli välillä hyviä tuulirakoja. En kuitenkaan tuulta miettinyt. Kun on hyvin treenannut, sitten vaan mennään heittämään täysillä, Mäkelä kertoi.

Kankaanpään seudun Leiskun Teemu Narvi heitti varsin hyvätasoisessa kilpailussa toiseksi uudella ennätyksellään 77,56 ja Limingan Niitto-Miesten Toni Keränen kolmanneksi kesän pisimmällä heitollaan 77,04.

Ensimmäinen mestaruus

Mäkelä nousi kesän kotimaan tilastossa kolmanneksi Lassi Etelätalon (82,20) ja Toni Kuuselan (81,36) jälkeen. Hänellä on nyt yhteensä neljä peräkkäistä mitalia keihäänheiton 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuista.

Mäkelä saavutti Kemissä ensimmäisen mestaruutensa, mitä pohjusti onnistunut harjoituskausi.

– Talvella kunto rupesi jo nousemaan hyvin ja sain fysiikkaa kehittymään. Nyt se sitten saatiin levolla ulosmitattua kilpailussa, Mäkelä sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja