Mainos

Scarlett Johansson jätti kohuroolin: "Olen ymmärtänyt, että roolin ottaminen oli tunteeton teko"

Avengers-näyttelijä Scarlett Johansson on jättänyt paljon närää herättäneen roolin.

Scarlett Johansson kohautti, kun hän päätti tarttua Rub and Tug -elokuvan päärooliin. Elokuva kertoo tositarinan Dante “Tex” Gillin elämästä, Gill oli 1980-luvulla rikollisuuteen sekaantunut transmies.

Useat kokivat Johanssonin tarttumisen päärooliin loukkaavana, ottamalla roolin hän vie mahdollisuuksia osaavilta transnäyttelijöiltä. Näyttelijän edustajat perustelivat Johanssonin roolia elokuvassa huomauttamalla, että useat miesnäyttelijät ovat näytelleet transnaisten rooleja. Puolustus herätti myös kummastusta, sillä edustajat nimesivät Jeffrey Tamborin yhdeksi esimerkiksi, vaikka Tambor sai hiljattain potkut transnaisen roolista Transparent-sarjassa ahdistelusyytösten vuoksi ja Johansson on ollut kova Me Too -liikkeen tukija.

Kohu on saanut Johanssonin muuttamaan mieltään ja vetäytymään roolistaan Rub and Tug -elokuvassa. Out Magazine -lehdelle antamassaan lausunnossa hän sanoo oppineensa roolivalintansa jälkeen paljon.

– Transkulttuurin ymmärtäminen edistyy, ja olen oppinut yhteisöltä paljon tartuttuani rooliin ja ymmärtänyt, että roolin ottaminen oli tunteeton teko, Johansson sanoi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Johansson herättää närää roolivalinnallaan. Hän esitti japanilaiseen animaatioon perustuneessa Ghost in the Shell -elokuvassa pääroolia ja hänen koettiin ottaneen valkoisena ihmisenä aasialaisen roolin.

Johansson ilmaisee kokevansa paljon rakkautta transyhteisöä kohtaan. Hänen mielestään on hyvä, että kohu herätti niin paljon keskustelua Hollywoodin tavasta huomioida vähemmistöjen edustajia.

– Vaikka haluaisin tuoda Danten tarinan ja muutoksen valkokankaalle, ymmärrän, miksi niin moni on sitä mieltä, että transihmisen kuuluisi esittää häntä ja olen iloinen, että tämä roolituksesta seurannut väittely, vaikkakin kiistanalainen, on käynnistänyt laajan keskustelun elokuva-alan monimuotoisuudesta. 

Johanssonin mielestä kaikkia taiteilijoita kuuluisi kohdella tasavertaisesti ja hän painottaa, että hänen tuotantoyhtiönsä pyrkii tuottamaan viihdyttäviä ja rajoja rikkovia teoksia.

Ghost in the Shell -kohuelokuvan ohjannut Rupert Sanders on palkattu myös Rub and Tug -elokuvan ohjaajaksi. Vielä ei tiedetä kuka korvaa Johanssonin Gillin roolissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.