Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Savustettua kampelaa ja sienikurkkukastiketta

Julkaistu 23.05.2001 16:15

toim. Kati Nappa

Varaa ruokailijaa kohden 2-3 kampelaa koosta riippuen.
Suolista kala, mutta jätä pää paikoilleen, silloin lopputulos on mehukkaampi. Pyyhkäise tai huuhdo nopeasti kylmällä vedellä. Savusta kampeloita 15-30 min. koosta riippuen. Suolaa 1-2 tuntia ennen savustusta tai suolaa vasta kypsä kala. Eli ripottele kalan pintaan karkeaa suolaa ja anna suolaantua voipaperiin kietaistuna 5-10 min. Kampela maistuu parhaalta juuri savustettuna. Voit ostaa myös valmiiksi savustettua kampelaa tai muuta savukalaa perunoiden ja sieni-kurkkukastikkeen kanssa tarjottavaksi.

Sieni-kurkkukastike


1/2-1 l kehnäsieniä, lampaankääpiä, tatteja tai kantarelleja
1-2 sipulia
2-3 avomaankurkkua
nokare voita tai margariinia
2 dl ruokakermaa tai -cremeä
suolaa, mustapippuria
tilliä

Perkaa ja paloittele sienet. Paista niitä hetki kuiviltaan pannussa. Kun neste on haihtunut, lisää rasvanokare ja sipulit. Kuullota jonkin aikaa. Kuori ja kuutioi sillä aikaa kurkku. Lisää se pannulle ja paista hetki. Kaada joukkoon kerma, anna kiehua muuutama minuutti ja mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä. Älä keitä liian pitkään ettei kurkku menetä rapeuttaan.

Lisää aiheesta:

Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässäShein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä RanskassaTunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • 17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • 13:29
    Verkkokauppa

    Shein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä Ranskassa

  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"