Savustettua kampelaa ja sienikurkkukastiketta

toim. Kati Nappa

Varaa ruokailijaa kohden 2-3 kampelaa koosta riippuen.
Suolista kala, mutta jätä pää paikoilleen, silloin lopputulos on mehukkaampi. Pyyhkäise tai huuhdo nopeasti kylmällä vedellä. Savusta kampeloita 15-30 min. koosta riippuen. Suolaa 1-2 tuntia ennen savustusta tai suolaa vasta kypsä kala. Eli ripottele kalan pintaan karkeaa suolaa ja anna suolaantua voipaperiin kietaistuna 5-10 min. Kampela maistuu parhaalta juuri savustettuna. Voit ostaa myös valmiiksi savustettua kampelaa tai muuta savukalaa perunoiden ja sieni-kurkkukastikkeen kanssa tarjottavaksi.

Sieni-kurkkukastike


1/2-1 l kehnäsieniä, lampaankääpiä, tatteja tai kantarelleja
1-2 sipulia
2-3 avomaankurkkua
nokare voita tai margariinia
2 dl ruokakermaa tai -cremeä
suolaa, mustapippuria
tilliä

Perkaa ja paloittele sienet. Paista niitä hetki kuiviltaan pannussa. Kun neste on haihtunut, lisää rasvanokare ja sipulit. Kuullota jonkin aikaa. Kuori ja kuutioi sillä aikaa kurkku. Lisää se pannulle ja paista hetki. Kaada joukkoon kerma, anna kiehua muuutama minuutti ja mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä. Älä keitä liian pitkään ettei kurkku menetä rapeuttaan.

Lue myös:

    Uusimmat