Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Savustettua kampelaa ja sienikurkkukastiketta

Julkaistu 23.05.2001 16:15

toim. Kati Nappa

Varaa ruokailijaa kohden 2-3 kampelaa koosta riippuen.
Suolista kala, mutta jätä pää paikoilleen, silloin lopputulos on mehukkaampi. Pyyhkäise tai huuhdo nopeasti kylmällä vedellä. Savusta kampeloita 15-30 min. koosta riippuen. Suolaa 1-2 tuntia ennen savustusta tai suolaa vasta kypsä kala. Eli ripottele kalan pintaan karkeaa suolaa ja anna suolaantua voipaperiin kietaistuna 5-10 min. Kampela maistuu parhaalta juuri savustettuna. Voit ostaa myös valmiiksi savustettua kampelaa tai muuta savukalaa perunoiden ja sieni-kurkkukastikkeen kanssa tarjottavaksi.

Sieni-kurkkukastike


1/2-1 l kehnäsieniä, lampaankääpiä, tatteja tai kantarelleja
1-2 sipulia
2-3 avomaankurkkua
nokare voita tai margariinia
2 dl ruokakermaa tai -cremeä
suolaa, mustapippuria
tilliä

Perkaa ja paloittele sienet. Paista niitä hetki kuiviltaan pannussa. Kun neste on haihtunut, lisää rasvanokare ja sipulit. Kuullota jonkin aikaa. Kuori ja kuutioi sillä aikaa kurkku. Lisää se pannulle ja paista hetki. Kaada joukkoon kerma, anna kiehua muuutama minuutti ja mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä. Älä keitä liian pitkään ettei kurkku menetä rapeuttaan.

Lisää aiheesta:

Nyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijausMitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"Tutkimus havaitsi kohonneen suolistosyöpäriskin yllättävällä ryhmälläAjokortin opetusluvan voi saada nyt päivässäSaitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:55
    Verkkohuijaukset

    Nyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus

  • 16:52
    Ruoka

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • 14:33
    Syöpä

    Tutkimus havaitsi kohonneen suolistosyöpäriskin yllättävällä ryhmällä

  • 11:17
    Autokoulu

    Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässä

  • 10:13
    Verkkohuijaukset

    Saitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!