Savonlinnan asuntoräjähdyksessä epäillään rikosta – kaverukset valmistivat liedellä keinotekoisesti huumetta

Kerrostalon asuinhuoneistossa sunnuntai-iltana sattunutta voimakasta räjähdystä tutkitaan rikosepäilynä, poliisi tiedottaa. Asunnossa oli räjähdyksen aikaan kaksi henkilöä.

Savonlinnan Pääskyniemessä sijaitsevassa pienoiskerrostalon ensimmäisen kerroksen asunnossa räjähdys. Olohuoneen isot ikkunat rikkoutuivat paineen vaikutuksesta ja sirpaleita lensi pitkin pihamaata.

Tapahtumahetkellä asunnossa olivat noin 30-vuotias savonlinnalaismies ja tämän samanikäinen kuopiolainen ystävä, poliisi tiedottaa.

Poliisin tapahtumapaikalla suoritetun teknisen tutkinnan ja miesten alustavien puhuttelujen perusteella miehiä on syytä epäillä vaaran aiheuttamisesta ja huumausainerikoksesta.

Miehet loukkaantuivat räjähdyksessä

Tähän mennessä poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että miehet olivat keittäneet kattilassa liedellä herkästi syttyvää ainetta tarkoituksenaan valmistaa keinotekoisesti huumetta. Aine oli kuitenkin kaasuuntunut kattilassa ja leimahtanut palamaan ja aiheuttanut huoneistossa räjähdyksen.

Miehet saivat lieviä palovammoja ja heidät vietiin sairaalaan hoidettavaksi. Miehet ovat päässeet sairaalasta, ja heidät on otettu kiinni epäillyistä rikoksista.

Räjähdyksessä ei loukkaantunut sivullisia, eikä räjähdys tämänhetkisen tiedon mukaan aiheuttanut vahinkoa muihin asuntoihin.

Lue myös:

    Uusimmat