Mainos

Satumaiset jäähäät – katso video

Hanna-Reetta ja Miika sanoivat tahdon satumaisissa jäähäissä talvisessa Olavinlinnassa. Katso video vihkimisestä!

Satumaiset häät voi järjestää myös erikoisemmassa ympäristössä. Hanna-Reetta Reponen, 26, ja Miika Tynkkynen, 25, vihittiin maailman parhaimpien jääveistäjien taideteosten keskellä.

Kauniita häitä juhlinut pariskunta osallistui Jäälinna-tapahtuman järjestämään kilpailuun, jonka voittajaparille oli luvassa ainutlaatuinen vihkitilaisuus lumisessa Olavinlinnassa upean jääveistosnäyttelyn keskellä. Yhdessä hujauksessa Miikan ja Hanna-Reetan suunnittelemat kesähäät vaihtuivat talvijuhlaan.

Miika ja Hanna-Reetta saivat upean vihkitilaisuuden lisäksi palkintoja, kuten juhla-asut, joilla hääjuhlasta tehtiin täydellinen. Morsiamen hääpuku löytyi helsinkiläisen morsiuspukuliike Stillissiman valikoimista.

– Unelmapukuni on silkistä, erittäin isohelmainen ja näyttävä. Siinä tulee olla persoonallisia yksityiskohtia ja kirjailuja, Hanna-Reetta kertoi ennen hääjuhlaa. Kaunis olkaimeton puku vastasikin toiveita täydellisesti.

Kylmään talvisäähän morsian oli varustautunut lämpimällä bolerolla ja käsineillä. Hanna-Reetan hääkampausta koristi kaunis puolipitkä huntu. Sulhanen puolestaan oli pukeutunut sakettiin, johon lisäsäväyksen toivat luonnonvalkoinen liivi ja plastron.

Talviteeman mukaisesti Hanna-Reetalle oli tehty upea hääkimppu jäästä. Alttarille morsian asteli kuitenkin käsissään Sirkka Muttonen-Gerberin (Kukkakauppa Gerbera) sitoma perinteinen morsiuskimppu elävistä kukista.

Vihkiseremonian aikana pari polvistui jäästä tehdyllä alttarilla, joka oli veistetty tilaisuutta varten. Satumaiseen hääjuhlaan on kutsuttu noin 120 vierasta, mutta Jäälinna-tapahtuman yleisölle avoinna olleessa häätilaisuudessa oli runsaasti muitakin katsojia.

Miika ja Hanna-Reetta kertoivat kuitenkin ennen hääjuhlaa, ettei yleisön läsnäolo tuo ylimääräistä jännitystä.

– Vihkiminen ei ole meille esitys, vaan ainutlaatuinen hetki, jossa kahdesta tulee yksi. Tilanne jännittää joka tapauksessa, oli paikalla sitten kuinka paljon väkeä tahansa.

Vihkimisen jälkeen hääpari siirtyi toisaalle juhlistamaan tuoretta avioliittoaan. Juhlapaikassa jäähääteemaa jatkoi kuitenkin sisälle tuotu, hiljalleen sulava jääveistos.

– Hääjuhlassamme syödään hyvin ja ohjelmapuolelta löytyy muusikkoystävien laadukkaita esityksiä, kaasojen ja bestmanin keksimiä yllätyksiä sekä luonnollisesti muutamia puheita. Juhlan lopuksi haluamme vielä antaa tanssein ja lauluin kiitoksen Jumalalle, joka on johdattanut elämämme yhteen ja valmistanut meidät toisillemme, hääpari kertoi.

Juhlan jälkeen hääpari poistui salaiseen paikkaan hääyön viettoon.

Kuukauden varoitusajalla järjestetyn, upeasti onnistuneen juhlan jälkeen Miika ja Hanna-Reetta neuvovat häitään järjestäviä kihlapareja pitämään huolta suhteesta kaiken hääkiireen ja -humun keskellä.

– Pysähtykää kohtaamaan toisianne. Muistakaa nauttia elämän pienistä iloista. Lukekaa muutama parisuhdeopas, he vinkkaava pilke silmäkulmassa.

Tuore aviopari kertoo, että lumi- ja jääteema jatkuu häämatkasuunnitelmissa.

– Nyt talvella emme pysty töiden ja opiskelujen vuoksi lähtemään kovin kauas, mutta aiomme tehdä pienen retken Lappiin. Myöhemmin kesällä lähdemme pidemmälle reissulle jonnekin ulkomaille, Miika ja Hanna-Reetta kertovat.

Katso video jäähäistä

Katsomo-video ei ole saatavilla

Teksti: MTV3 Helmi
Kuvat: Kirsi Westermark

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.