Satu Silvon kassi:

- 2 luomuomenaa - valkoista ja tummaa luomusuklaata - spelt-vehnää - hauki

Jyrki Sukulan ja Satu Silvon menu:

Omena- sipulisalaattia, haukipyörykyköitä ja perunaröstiä

luomuomena 1/2 salaattisipuli basilikaa persijaa 1/2 dl spelt -vehnää soijaa oliiviöljyä suolaa mustapippuria sitruunan mehua

Keitä vehnää 18 min. suolalla maustetussa vedessä. Suikaloi sipuli, omena ja revi yrtit. Valuta vehnä ja sekoita aineet sekaisin, mausta, lisää öljy ja hapot.

Haukipyörykät, perunarösti

100 g haukifilettä 1 valkuainen 1 dl kuohukermaa suolaa cayannepippuria valkopippuria

Jauha hauki ja mausta. Lisää valkuainen, vatkaa, lisää kuohukerma valuttaen ja vatkaten. Muotoile lusikalla quenellejä ja keitä suolalla maustetussa vedessä n. 3 min.

Perunarösti

2 suikaloitua perunaa suolaa valkopippuria öljyä

Suikaloi peruna ohuiksi suikaleiksi ja mausta perunat suolalla ja pippurilla. Paista hitaasti öljyssä pannulla. Tarjoile oliiviöljyllä maustetulla salaatilla.

Uunihauki

200 g haukea 1 rkl Dijon -sinappia 1 viipale vaaleaa vuokaleipää suolaa valkopippuria 30 g voita

Leikkaa hauesta poikki pala ja mausta. Sivele sinapilla ja ripottele päälle leipäraastetta. Laita päälle pala voita ja paista uunissa 200 C n. 15 min.

Kastike

1/2 hienonnettu sipuli 2 dl kuivaa valkoviiniä 1 dl smetanaa 1 rkl tomaattipuretta suolaa valkopippuria

Laita valkoviini ja sipuli kattilaan, hauduta hetki ja lisää tomaattipure. Lisää smetana ja mausteet ja keitä hetki.

Uuniomena & suklaamuna

1 pienehkö omena 1 tl fariinisokeria 1 rkl murskattua valkosuklaata 2 rkl kermaa 3 rkl tummaa suklaata

Poista omenasta siemenkota ja laita sen tilalle valkosuklaata ja fariinisokeria. Laita uuniin 160 C n.18 min. Lämmitä kerma kattilassa ja vatkaa joukkoon murennettu suklaata ja jäähdytä. Muotoile lusikalla munaksi ja tarjoile kuuman omenan kera.

Lue myös:

    Uusimmat