Yli 1 400 otettu kiinni liikekannallepanoa vastustavissa mielenosoituksissa Venäjällä – "Nykyhallinto on tuominnut itsensä ja tuhoaa nuorison"

2:11
Liikekannallepanon vastustajia mielenosoituksissa Venäjällä.

Venäjällä jo yli 1 400 ihmistä on otettu kiinni osittaista liikekannallepanoa vastustavissa mielenosoituksissa, selviää kansalaisjärjestö OVD-infon seurannasta Suomen aikaa alkuyöstä.

Kansalaisjärjestön mukaan mielenilmauksia on ollut ainakin 38 kaupungissa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kyseessä ovat laajimmat mielenosoitukset, joita maassa on nähty sen jälkeen, kun venäläiset osoittivat mieltään Venäjän aloitettua hyökkäyksensä Ukrainassa. Venäjän hyökkäys alkoi helmikuussa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi eilen puheessaan liikekannallepanosta, joka koskee noin 300 000:ta reserviläistä.

– Tulin tänne osallistuakseni mielenosoitukseen, mutta näyttää siltä, että kaikki on jo pidätetty. Nykyhallinto on tuominnut itsensä ja tuhoaa nuorison, sanoi 60-vuotias Aleksei, joka ei suostunut kertomaan sukunimeään.

– Tulin tänne kertoakseni, että vastustan sotaa ja liikekannallepanoa. Pelkään itseni ja veljeni puolesta, perusteli opiskelija Oksana Sidorenko.

21.9.2022 kello 22.02: Juttua päivitetty uusin tiedoin kiinniotetuista.

22.9.2022 kello 6.06: Juttua päivitetty uusin tiedoin kiinniotetuista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja