Sato odottaa omistusasuntojen kysynnän hidastuvan

Sato-konserni uskoo, että omistusasuntojen markkinat ovat jo saavuttaneet huipputasonsa. Korkotason lasku aiheuttanee kysynnän hidastumisen ja urakkahintojen odotetaan vähitellen kääntyvän laskuun, Sato arvioi osavuosikatsauksessaan. Vuokra-asunnoille sen sijaan on kasvukeskuksissa yhä vilkasta kysyntää.

Sato kasvatti alkuvuoden aikana jonkin verran sekä tulostaan että liikevaihtoaan. Loppuvuonna tahdin odotetaan laantuvan, sillä koko vuoden tuloksen Sato arvioi jäävän edellisvuoden tasolle. Saton liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 873 miljoonaan markkaan, kun vuotta aiemmin samaan aikaan se oli 807 miljoonaa. Tulos rahoituserien jälkeen oli nyt 67,4 miljoonaa ja edellisvuonna 62,3 miljoonaa markkaa.

Saton asuntokanta kasvoi tammi-elokuussa 1066 asunnolla niin, että konsernin omistuksessa oli elokuun lopussa yhteensä 25265 asuntoa. Uusista asunnoista oli vuokra-asuntoja 68 prosenttia, asumisoikeusasuntoja 12 ja osaomistusasuntoja 20 prosenttia. Saton uusia asuntoja rakennettiin lähinnä Helsingin ja Tampereen seuduille ja muihin kasvukeskuksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja