Mainos

Sasi selvisi sakoilla kuolonkolarista

Sasi tuomittiin maaliskuisesta kuolonkolarista 6160 euron sakkoihin. Onnettomuus sattui, kun Sasi ajoi vastaantulijan kaistalla ja törmäsi vastaan tulleeseen autoon. Sasi ei valita tuomiostaan.

Tampereen käräjäoikeus on tuominnut kansanedustaja Kimmo Sasin (kok.) kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 6160 euron sakkoihin maaliskuisesta kuolonkolarista.

Lisäksi Sasi tuomittiin maksamaan valtiolle 790 euroa ruumiinavauskuluja ja 434 euroa todistelukustannuksia.

Syyttäjä oli vaatinut Sasille ankaraa sakkorangaistusta tai ehdollista vankeutta. Sasin mielestä hänen maaliskuussa ajamansa kuolonkolari johtui sairauskohtauksesta ja oli luonteeltaan tapaturma.

Sasi tyyty tuomioon

Sasi pitää tuomiotaan kohtuullisena, eikä aio valittaa siitä hovioikeuteen.

- Päätös on kohtuullinen ja tyydyn siihen. Ei ole tarkoitusta valittaa päätöksestä enää hovioikeuteen. Minulle on tärkeää, että tuomioistuin totesi kyseessä olleen sairauskohtauksen, joka tuli (oikeusistunnossa) täysin selväksi näytön perusteella, kommentoi Sasi MTV3:n uutisille.

- Uskon, että tämä tapaus on varmasti hyvänä osoituksena kaikille autoilijoille. Eli jos on pienintäkin epävarmuutta siinä, että onko hyvässä ajokunnossa, niin pitää aina mennä tien sivuun, sanoi Sasi.

Pitkän linjan poliitikko

Onnettomuus sattui, kun Sasi ajoi vastaantulijan kaistalla ja törmäsi vastaan tulleeseen autoon. Sitä ajanut 70-vuotias mies kuoli ja hänen puolisonsa loukkaantui vakavasti.

Syyttäjän näkemyksen mukaan Kimmo Sasi aiheutti uhrin kuoleman huolimattomuuttaan. Väsymyksen tai muun vastaavan syyn vuoksi Sasi ei ollut ajokuntoinen. Syyttäjän mielestä Sasin olisi pitänyt havaita ajokuntonsa heikentyminen ja pysäyttää auto. Sasi kuitenkin jatkoi ajoa ja aiheutti onnettomuuden.

(MTV3)

Lue myös .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.