Mainos

Sarkozy hävisi oikeudessa voodoo-nukelleen

Ranskalainen tuomari on hylännyt oikeudessa maan presidentin Nicolas Sarkozyn yritykset estää häntä esittävän voodoo-nuken myynnin.

Pariisilaisen tuomarin mukaan huumorihengessä tehty nukke liikkuu vapaan ilmaisun periaatteiden sisäpuolella. Tuomarin mukaan myös nuken huumori oli oikeutettua.

Sarkozyn asianajajan mukaan presidentti aikoo valittaa oikeuden päätöksestä.

Markkinoilla olevan voodoo-nuken mukana tulee kasa neuloja, joita nuken ostaja voi pistellä nukkeen kirjoitettuihin sitaatteihin, kuten "työskentele enemmän ansaitaksesi enemmän". Presidentti Sarkozy haastoi nuken tekijät, K & B -nimisen kustantamon, oikeuteen heti nuken ilmestyttyä kauppoihin lokakuun 9. päivä. Sarkozyn asianajajan mukaan presidentillä on täysi ja absoluuttinen oikeus omaan kuvaansa.

K & B -kustantamo kieltäytyi vetämästä Sarkozy-nukkea pois markkinoilta sanoen, että presidentin reaktio asiaan oli täysin kohtuuton. Nukke on sitä paitsi myynyt hyvin Ranskassa.

Myös sosialistien presidenttiehdokkaasta Segolene Royalista tehtiin vastaava nukke, kun hän kisasi Sarkozyn kanssa paikasta Ranskan presidenttinä. Royal ei ole ryhtynyt nuken vuoksi oikeustoimiin sanoen: "Minulla on huumorintajua."

Voodoo-nukkejuttu on jo kuudes Nicolas Sarkozyn nostama oikeusjuttu sen jälkeen, kun hänet valittiin Ranskan presidentiksi. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun oikeus hylkää presidentin nostaman kanteen.

Voodoo-uskonnossa nukkeja käytetään vihollisen kiroamiseksi pistämällä tätä esittävään nukkeen neuloja. Voodoo-uskonnon harjoittajat ovat kritisoineet uskonnosta julkisuudessa esitettyä kuvaa sanoen, että voodoota väristellään tarkoituksellisesti.

(MTV3-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.