Saraste lähetyksessä: Meidän pitää pelätä Kiinaa

MTV3:n Aasian kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoi Studio55.fi-ohjelmassa näkemyksiään Kiinasta.

Petri Saraste muistutti, että kiinalaiset eivät ole tietämättömiä siitä, mitä muualla maksetaan ja osaavat myös vaatia parempia palkkoja. Länsimaisiin yrityksiin onkin jo kohdistunut ulosmarsseja.

Juontaja Markku Veijalainen pohti, onko mahdollista, että tulevaisuudessa kävisi niin, että länsimaiden Kiinaan viemä tietotaito nouseekin meitä vastaan. Entä jos tuleekin kiinalainen Apple tai Nokia, joka valtaa markkinat, ja niitä aletaan myydä meille päin?

Saraste kertoi lähetyksessä päivän uutisesta, jonka mukaan Kiinassa suunnitellaan Kreikan ja Portugalin pelastamista ostamalla niiden velat pois.

– Moni kysyy sitäkin, että pitääkö meidän pelätä (Kiinaa). Kyllä sanon, että pikkaisen täytyy ehkä pelätä. Kyllä se vyörytys on joka alueelle. Salkkumiehet on liikkeellä vähän joka puolella, Saraste pohti lähetyksessä.

"Kiina pelaa kaksilla korteilla"

Saraste totesi myös, että Kiina on suurin Yhdysvaltain velan omistaja.

– (Kiinan) valtiolla on helkutisti rahaa, mutta kansa on köyhää. Niiden pitäisi hieman enemmän panostaa tähän sosiaaliturvaan ja terveydenhuoltoon. Kiinassa pelataan vähän niin kuin kaksilla korteilla, Saraste analysoi.

Klikkaa kuvaa ja katso ohjelmasta, mitä muuta Petri Saraste sanoi Kiinasta ja kiinalaisista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja