Saran silliherkut

Uudet perunat ja silli kuuluvat kesään! Kokeile Saran mätisilliä ja piparjuurella maustettua kesäsilliä.

Mätisilli

  • 400 g sillifileetä, liuotettuna ja paloiksi leikattuna
  • 300 g kermaviiliä (Arla Keittiö)
  • 1/2 dl majoneesia
  • 150 g siianmätiä
  • 1/2 punasipuli silputtuna
  • 1/2 sitruuna mehu
  • 1-2 rkl cherry-viinietikkaa
  • 1/2 ruohosipulia, silputtuna
  • mustapippuria

Sekoita kulhossa kermaviili ja majoneesi tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon siianmäti, punasipuli, sitruunamehu ja etikka. Lopuksi laita joukkon sillipalaset, ruohosipuli ja mustapippuri. Sekoita aineet hyvin ja tarjoile perunoiden kera.

Kesäsilli

  • 400 g matjessilliä, paloiksi leikattuna
  • 1,5 dl majoneesia
  • 300 g kermaviiliä (Arla Keittiö)
  • 2 tl piparjuurta, raastettuna
  • 1/2 omena, kuorittuna ja kuutioituna
  • 1/2 avomaankurkku, siemenet poistettuna ja kuutioituina
  • 1 nippu tilliä, silputtuna
  • 1 sitruunanmehu ja kuori raastettuna

Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi ja piparjuuri tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon omena- ja kurkkukuutiot sekä sitruunan mehu. Sekoita aineet hyvin. Lopuksi mausta seos tillillä.

Reseptit: Sara la Fountain

Lue myös:

    Uusimmat