Uudet perunat ja silli kuuluvat kesään! Kokeile Saran mätisilliä ja piparjuurella maustettua kesäsilliä.
Mätisilli
- 400 g sillifileetä, liuotettuna ja paloiksi leikattuna
- 300 g kermaviiliä (Arla Keittiö)
- 1/2 dl majoneesia
- 150 g siianmätiä
- 1/2 punasipuli silputtuna
- 1/2 sitruuna mehu
- 1-2 rkl cherry-viinietikkaa
- 1/2 ruohosipulia, silputtuna
- mustapippuria
Sekoita kulhossa kermaviili ja majoneesi tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon siianmäti, punasipuli, sitruunamehu ja etikka. Lopuksi laita joukkon sillipalaset, ruohosipuli ja mustapippuri. Sekoita aineet hyvin ja tarjoile perunoiden kera.
Kesäsilli
- 400 g matjessilliä, paloiksi leikattuna
- 1,5 dl majoneesia
- 300 g kermaviiliä (Arla Keittiö)
- 2 tl piparjuurta, raastettuna
- 1/2 omena, kuorittuna ja kuutioituna
- 1/2 avomaankurkku, siemenet poistettuna ja kuutioituina
- 1 nippu tilliä, silputtuna
- 1 sitruunanmehu ja kuori raastettuna
Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi ja piparjuuri tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon omena- ja kurkkukuutiot sekä sitruunan mehu. Sekoita aineet hyvin. Lopuksi mausta seos tillillä.
Reseptit: Sara la Fountain