Kesäiset leivät täytetään siialla, lohenmädillä ja smetanalla. Maukkaat leivät sopivat hyvin juhannuspöytään!
- voita (Ingman)
- saaristolimppua
- hiillostettua siikaa
- salaatin lehteä
- 1 kananmuna, keitettynä, siivuiksi leikattuna
- 2 rkl smetanaa (Arla keittiö)
- 1 rkl lohenmätiä
- omena, siivuiksi leikattuna
- ruohosipulia silputtuna
- mustapippuria
Aloita voitelemalla pala saaristolaisleipää. Lisää 2 salaatinlehteä. Aseta valmiiksi hiillostettua siikaa leivän päälle. Lisää omenasiivuja ja kananmunan siivuja. Sekoita pienessä kulhossa 2 rkl smetanaa ja 1rkl lohenmätiä. Lorauta smetana-mätikastiketta leivän päälle. Lopuksi koristele ruohosipulilla.
Resepti: Sara la Fountain