Sara Parikan menu

Sara Parikan ostoskassin sisällöstä valmistui juustoa ja munakoisoa kahdella tapaa, liekitettyjä luumuja, minttusuklaakastiketta ja lakkamoussea.

Saran ostokset:

  • 200 g lakkoja
  • 1 kpl munakoiso
  • 1 pkt (150g) vuohenjuustoa
  • 150g pekonia
  • 4 kpl luumuja
  • Lahjapakettiin: glögi (vaihtavat lahjan vihreän keittiön kanssa eli saavat minttusuklaan)

Juustoa ja munakoisoa kahdella tavalla

  • 1 pkt (150g) vuohenjuustoa
  • öljyä paistamiseen

Leikkaa puolet (75 g) juustosta viipaleiksi ja paista öljyssä pannulla.

Vuohenjuustokastike

  • 75 g vuohenjuustoa
  • 2 dl kermaa
  • ripaus suolaa

Keitä kaikki ainekset kattilassa kunnes juusto on sulanut kermaan.

Munakoisosipsit

  • ½ munakoiso
  • Öljyä
  • Suolaa

Viipaloi mandoliinilla munakoiso ohuiksi siivuiksi, pyörittele viipaleet öljyssä ja mausta ne suolalla.

Paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Paistettu munakoiso

  • ½ munakoiso
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Vehnäjauhoja
  • Öljyä paistamiseen

Kuutioi munakoiso, ripottele suolaa ja itketä niitä hetki siivilässä. Pyörittele kuutiot vehnäjauhossa.

Paista pannulla öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.

Punajuuret

  • 2 kpl Punajuuri
  • Oliiviöljy
  • Suola
  • Persilja

Viipaloi punajuuret mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Pyöräytä oliviiöljyssä ja mausta suolalla

Kasaa vuohenjuustosta / munakoisosta / punajuurista annos ja koristele se lopuksi persiljalla.

Liekitetyt luumut

  • 4 kpl luumuja
  • Voi
  • 1rkl Fariinisokeria
  • 1rkl sokeria
  • calvados

Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Paista luumuja hetki voissa.

Lisää fariinisokeria ja valkoista sokeria. Kaada loraus calvadosia pannulle ja liekitä luumut.

Jatka vielä hetki kypsyttämistä liekityksen jälkeen kunnes luumut ovat pehmenneet riittävästi.

Liekitysohje: Kaada alkoholia tilkka pannun reunalle. Jos käytät kaasuliettä saat liekin kallistamalla pannua sitä kohti. Jos liekität muulla kuin kaasuliedellä, sytytä alkoholi palamaan esim. tulitikun avulla. Odota kunnes alkohopli palaa ja liekki hiipuu.

Muista olla varovainen liekittäessä.

Minttusuklaakastike

  • 100 g minttusuklaata
  • 2 dl kermaa

Sulata suklaa ja kerma kattilassa. Tarjoa liekitettyjen luumujen kanssa.

Lakkamousse

  • 200 g lakkoja
  • 1-2 rkl sokeria
  • 2,5dl kermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2-3 rkl maustamatonta jogurttia

Lakkahilloke: valuta lakkojen mehu ja keitä kasaan kattilassa sokerin kanssa ja lisää lakat joukkoon.

Lakkamousse: vaahdota 2,5 dl kermaa + 3 rkl tomusokeria. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon 2-3 rkl maustamatonta jogurttia.

Annostele lautasen toiselle puolelle lakkahilloke ja toiselle puolelle mousse.

 

Lue myös:

    Uusimmat